avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate fi atacat un testament de catre o ruda ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate fi atacat un testament de catre o ruda directa(frate),daca ...

poate fi atacat un testament de catre o ruda directa(frate),daca a fost omis in favoarea unor persoane straine,introduse in testament?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:06, 7 Iunie 2023
De principiu, orice act poate fi "atacat".
Accesul la justiție este liber.
Pentru încălcarea rezervei succesorale, nu, că frații nu sunt moștenitori rezervatari.
Dar îl poate "ataca" pentru alte motive: vicierea consimțământului, lipsa de discernământ, ca scrisul testatorului e fals etc etc etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)
Ajutor! cine poate ataca testamentul? f3g4zuzu f3g4zuzu Ajutati-ma va rog in urmatoarea problema: O batrana vaduva, fara copii are in proprietate o casa formata din demisol, et 1 si mansarda. Singurele rude ale ei ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament marinvasile marinvasile Sora tatalui meu mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile,eu avand obligatia de a-i asigura \\"intretinerea necesara pe toata durata vietii ... (vezi toată discuția)