avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua la spitalul la care te naști, tu că ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua la spitalul la care te naști, tu că persoană poți ...

Bună ziua la spitalul la care te naști, tu că persoană poți merge să afli informații despre tine? Mă gândesc că ar exista un registru sau cadastru de înregistrare a noilor născuți?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 12 Iunie 2023
Evident fiecare unitatae medicala inregistreaza succesiv si cronologic,evenimentele zilnice din unitate,in registrul special
Hotărâre nr 64/2011
Art. 30. - Modificări (1)
(1) Înregistrarea naşterii se face în baza următoarelor documente:
a) certificatul medical constatator al naşterii, întocmit pe formular-tip, care va trebui să poarte număr de înregistrare, dată certă, sigiliul/ştampila unităţii sanitare, semnătura şi parafa medicului;





HG 64/2011 -- are alt continut
art.30
(1) Înregistrarea nașterii în termenele prevăzute la art. 29 alin. (1) lit. a) și c) se face în baza următoarelor documente:
a) certificatul medical constatator al nașterii, întocmit pe formular-tip, care va trebui să poarte număr de înregistrare, dată certă, sigiliul/ștampila unității sanitare, semnătura și parafa medicului;
...
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare certificat nastere in lipsa tatalui Alina_Gabriela26 Alina_Gabriela26 Buna ziua! sunt o mama insarcinata in 32 de saptamani! urmeaza sa nasc la inceputul lunii octombrie, iar in septembrie sotul meu paraseste Romania din alte ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tardiva paul123 paul123 Buna seara. cum pot sa formulez o cerere de inregistrare tardiva a nasteri? mentionez ca, am fost inregistrat la nastere in spitalul craiova.dar in prezent ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil si inregistare tardiva a nasterii ancutica ancutica Buna ziua. In timpul casatoriei mama naste un copil (facut cu un alt barbat). La spital i se elibereaza un certificat constatator in care este trecut sotul ... (vezi toată discuția)