avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tatal unui prieten a decedat anul trecut de covid, s-a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tatal unui prieten a decedat anul trecut de covid, s-a facut ...

Tatal unui prieten a decedat anul trecut de covid, s-a facut plangere la politie, s-a cerut constatare medico legala cum ca tatal lui nu a fost tratat corespunzator si a luat bacterii din spital anterior decesului.In urma constatarii medico legale cerute de politie ,pe baza de acte s-a constatat ca nu a fost culpa medicala desi la analize existau urme de bacterii intraspitalicesti , familia a cerut o noua expertiza insa politia nu mai vrea sa faca spunand ca a fost facuta una, va rog sa- mi raspundeti ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Mirrella P. , utilizator 01:36, 14 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt aspecte distincte culpa medicala care poate fi invocata in cazul unui diagnostic sau tratament eronat si infectiile preluate din unitatea medicala
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ipotetic, sunt doua variante: ucidere din culpa sau răspundere delictuala a spitalului. Ucidere din culpa nu prea pare a fi pentru ca nu e culpa nimănui anume dintre medici sau asistente sau alt personal ca exista bacterii în spitale. E culpa întregului sistem sanitar ca nu ia masuri în privința asta. În ceea ce privește răspunderea civila delictuala, politia nu are atribuții. Trebuie sa va adresați instantei civile de judecata și sa dați în judecata spitalul cerând și daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal ucidere din culpa malpraxis medical clasat in expertiza ... Alina Avila Alina Avila Dosar penal ucidere din culpa malpraxis medical clasat In expertiza medico legala se constata legătură de cauzalitate intre infectiile contractate in spital ... (vezi toată discuția)
Se poate constata fara examinarea cadavrului ,doar pe baza inscrisurilor ... Alina Avila Alina Avila Se poate constata fara examinarea cadavrului ,doar pe baza inscrisurilor medicale din dosarul pacientului daca moartea a fost una violenta sau nu? (vezi toată discuția)