avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligatia de a face/pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligatia de a face/pretentii

am avut ieri urmatoarea cauza/

vecinul meu care lucuieste la nr 10A, pe terenul proprietatea sa, a edificat o constructie cu 4 etaje ( bloc). autorizatia de construire initiala a fost eliberata doar pentru doua etaje. distinct de asta, constructia astfel edificata, nu respecta amplasamentul din autorizatie ( proiect) si vine spre proprietatea mea cu balcoanele ferestrele la mai putin de 1,90m.

eu actionez in judecata proprietarul, pe de o parte, pentru a desfiinta lucrarile executate fara respectarea autorizatiei de construire, pentru a obtura ferestrele deschise la mai putin de 1,90 si pentru daune interese.

intrebare/ prejudiciul meu este moral -cauzat de disconfortul creat de aceast bloc -ferestrele lui ( situat intr-o zona de case-parter) care-mi incalca intimitatea sau unul material care face ca proprietatea mea sa valoreze mai putin ( ex lumina naturala in curtea mea nu mai este aceeasi ca inainte de existenta blocului)?

multumesc

sau sa solicit doar prejudiciul moral cauzat de la edificare si pana la irevocabila? pt ca cel material, admitand actiunea, dispare...#-o
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
ContSters63637, utilizator
Nu pot sa va spun exact, dar prejudiciul material (care exista cu siguranta in acest caz) este mult mai usor de dovedit.
de ce ar fi prejudiciul material mai sigur ?

#-o
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
ContSters63637, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

e nevoie de acordul vecinului pentru a pune geamuri la mansarda? ecomuller ecomuller Am si eu o dilema, stiind ca e voie sa pun veluxuri in acoperis fara sa intreb pe nimeni ma-m dus fain frumos si am comandat 2 , ajung cu ele acasacand , sa ... (vezi toată discuția)
Balcon parter pauleskku pauleskku Cu respect, Forumului, La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de la parter, conform cartii tehnice, nu au balcoane. ... (vezi toată discuția)
Problema burlan drenare apa pluviala petschovschi petschovschi In imobilul nostru avem o problema cu un burlan de evacuare a apei pluviale: http://postimage.org/image/zcy1dphpt Blocul a fost proiectat cu burlanul ... (vezi toată discuția)