avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! Am următoarea nelămurire: Am primit ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! Am următoarea nelămurire: Am primit acasă o comunicare ...

Bună ziua! Am următoarea nelămurire:
Am primit acasă o comunicare în legătură cu o plângere penala pe care am formulat-o împotriva a doua persoane. Plângerea a fost făcută pentru loviri și alte violente, mai exact am declarat ca persoana X m-a îmbrâncit, iar persoana Y mi-a aplicat lovituri de pumn. Din comunicare reiese ca este o soluție de clasare. La ea a fost atașată parte din rechizitoriu care spune în felul urmator: " din mijloacele de proba administrate rezultate ca, persoana X nu a exercitat violente asupra persoanei vătămate, iar persoana Y rezulta ca a aplicat lovituri de pumn". Mai departe scrie ca "urmărirea penala este completa, existând probele necesare și legal administrate precum și ca inculpatul Y a săvârșit infractiunea , drept pentru care dispun clasarea cauzei fata de persoana X.
Acum ce înțeleg eu: persoana X a fost scoasa de sub urmărire penala, și persoana Y? Fiind amândoi în același dosar se poate ca pe unul sa îl.trimita în judecată și pe celalalt? Sau s-a renunțat la urmărirea penala pentru amândoi?va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmeen , utilizator 17:50, 13 Iunie 2023
Fata de x s-a dispus clasarea si pe y l-a trimis in judecata.
Va mulțumesc pentru promptitudine!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Fata de x s-a dispus clasarea si pe y l-a trimis in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea a fost agresata fizic si amenintata in public. victor1906 victor1906 Ca si subiectul din titlu,mama mea a fost agresata fizic fiind lovita cu pumnii si picioarele pe strada in loc public ,existand un martor.A depus declaratie ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de clasare Geangu Alexandru Geangu Alexandru Continut ordonanta clasare: Procuror X, examinand actele din dosarul cu nr XXX precum si referatul cu propunere de clasare intocmit de organele de cercetare ... (vezi toată discuția)
Lovire sau alte violențe. prietenul meu este arestat are pedeapsă ... Ana enache Ana enache Lovire sau alte violențe prietenul meu este arestat are pedeapsă de un an jumate pt conducere fără permis vineri am primit de la parchet un rechizitoriu in ... (vezi toată discuția)