Bună ziua! Am următoarea nelămurire:
Am primit acasă o comunicare în legătură cu o plângere penala pe care am formulat-o împotriva a doua persoane. Plângerea a fost făcută pentru loviri și alte violente, mai exact am declarat ca persoana X m-a îmbrâncit, iar persoana Y mi-a aplicat lovituri de pumn. Din comunicare reiese ca este o soluție de clasare. La ea a fost atașată parte din rechizitoriu care spune în felul urmator: " din mijloacele de proba administrate rezultate ca, persoana X nu a exercitat violente asupra persoanei vătămate, iar persoana Y rezulta ca a aplicat lovituri de pumn". Mai departe scrie ca "urmărirea penala este completa, existând probele necesare și legal administrate precum și ca inculpatul Y a săvârșit infractiunea , drept pentru care dispun clasarea cauzei fata de persoana X.
Acum ce înțeleg eu: persoana X a fost scoasa de sub urmărire penala, și persoana Y? Fiind amândoi în același dosar se poate ca pe unul sa îl.trimita în judecată și pe celalalt? Sau s-a renunțat la urmărirea penala pentru amândoi?va mulțumesc