avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Situatia este cum urmeaza: un var de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Situatia este cum urmeaza: un var de gradul I al ...

Buna seara,

Situatia este cum urmeaza: un var de gradul I al meu a decedat. Nu mai are niciun mostenitor direct de gradul I in viata(mama,tata,frate/sora sau nepot de frate/sora). Nu a facut niciun act de succesiune sau testament sau orice act prin care atesta ca lasa cuiva ceva.

In schimb, mai are doar o bunica de pe partea tatalui impreuna cu unchi/matuse si niste unchi/matuse din partea mamei.

Eu sunt de pe partea mamei lui, dar legatura directa(tatal meu care a fost frate cu mama lui) este decedat de asemenea. Am eu/mama mea(ruda prin alianta) vreun drept la o cota din mostenire, care e reprezentata de: un apartament, bani in banca si o asigurare de viata?
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2023
Pagubitul12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:23, 13 Iunie 2023
Buna ziua,
Din cum descrieti gradele de rudenie, DA, dumneavoastra.
Ideal este sa solicitati o consultanta la un avocat sau un notar care, dupa ce vede actele, va va spune exact care e situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . rudele cele ... ALEXANDRU BUJOR ALEXANDRU BUJOR Verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . Rudele cele mai apropiate in viata sintem 5 verisori primari veniti din tati care sint frati cu tatal ... (vezi toată discuția)
Renunțare drepturi după sora decedată, obținută prin înșelătorie. se mai poate face ceva după un an și 4 luni? jotwd jotwd In urma decesului matusii mele, unchiul o pune pe mama sa semneze la notar renuntarea la mostenire dupa sora, aceasta neavand copii. Intrebarea mea este, mai ... (vezi toată discuția)