avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pot solicita executorului judecatoresc transmiterea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Pot solicita executorului judecatoresc transmiterea dosarului de executare la instanta de judecata?

Buna seara,

Am o contestatie la executare pe rol, iar din lipsa de documente am nevoie de dosarul de executare de la BEJ. Din pacate pentru mine, dosarul de executare are cam multe pagini, iar costul fotocopierii dosarului este cam mare.

Avand in vedere ca instanta va solicita din oficiu executorului judecatoresc o copie a dosarului de executare al carei cost va fi suportat tot de catre mine, pentru a nu plati de doua ori costul fotocopierii dosarului, pot solicita eu executorului judecatoresc transmiterea dosarului de executare la instanta de judecata?

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2023
mariusstoican, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariusstoican , utilizator 01:06, 15 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Întrucât dosarul de la instanța de judecată va cuprinde și înscrisurile din dosarul de executare silită, puteți solicita direct instanței consultarea și fotocopierea dosarului și fotocopiați înscrisurile din dosarul de executare care vă interesează. De asemenea, puteți face cerere de acces la dosarul electronic, iar în cazul în care au fost scanate de instanță actele din dosarul de executare silită, le puteți vedea electronic.
Va multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca nu pot face aceasta solicitare catre BEJ? Instanta de judecata va solicita dosarul de executare dupa transmiterea raspunsului la intampinare de catre contestator, iar eu am nevoie de acele inscrisuri pentru formularea acestuia.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
Manuela Rășină, administrator
De ce spuneți ca veți plăti de doua ori fotocopierea dosarului de executare trimis către instanță`? Odată veți plăti această procedură. Instanța de judecată cere din oficiu executorului dosarul execuțional.
Nu am spus ca voi plati de doua ori fotocopierea dosarului de executare trimis catre instanta. Am spus am nevoie de dosarul de executare. Daca solicit fotocopierea dosarului pentru mine, si instanta solicita fotocopierea dosarului pentru judecarea cauzei, platesc de doua ori , nu?

Asa cum am spus mai sus, instanta de judecata va cere executorului dosarul de executare dupa primirea raspunsului la intampinare, iar eu am nevoie de dosar pentru formularea raspunsului.

Intrebarea mea a fost daca pot solicita eu executorului transmiterea dosarului de executare la instanta de judecata. Astfel, instanta de judecata va avea dosarul executional, si nu-l va mai solicita executorului. Sa inteleg ca nu pot face aceasta solicitare?

Dapix a scris:

De ce spuneți ca veți plăti de doua ori fotocopierea dosarului de executare trimis către instanță`? Odată veți plăti această procedură. Instanța de judecată cere din oficiu executorului dosarul execuțional.

Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
mariusstoican, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contravaloare dosar executional Laura Stamate Laura Stamate Am formulat o contestatie la executare silita. Executorul judecatoresc a formulat o adresa catre instanta prin care solicita plata contravalorii xerocopierii ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Fotocopie dosar sersea1972 sersea1972 Cum pot obtine fotocopierea dosar executare silita de la executorul judecatoresc,acesta nu raspunde la telefon si nici la e-mail .este din Buzau iar eu din ... (vezi toată discuția)