avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie privind durata procesului penal, ...488 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie privind durata procesului penal, ...488 indice 1 NCPP

Doresc sa initiez o contestatie privind durata procesului penal, precizez ca in dosar sunt parte vatamata si am fost audiat in data de 18.10.2022, doresc sa va intreb daca pentru admisibilitate este luat in considerare termenul de un an de la data inregistrarii dosarului penal ori de la deschiderea in rem pentru fapta? intreb pentru un dosar penal care a fost deschis in data de 08.06.2022 dar U.P in rem a fost deschisa prin ORDONANTA procurorului de caz in 26.07.2022, care este data de implinire pentru admisibilitatea actiunii???
Va multumesc!!!
Conf. art. 488^1 alin. 3 lit. a ”după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate in cursul urmaririi penale”.
Am inteles, asta inseamna ca incepand cu data de 27.07.2023 se poate depune actiunea la instanta?
Multumesc!!!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Conf. art. 488^1 alin. 3 lit. a ”după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate in cursul urmaririi penale”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestatie tegiversare u.p. Narcisa_ Narcisa_ Instanta a admis plangerea si a trimis dosarul la parchet unde a dispus inceperea U.P. De la data de cand dosarul se afla la parchet, au trecut 9 luni de ... (vezi toată discuția)
Calea de atac Just-drept Just-drept La un dosar penal, procurorii de la P. Tribunal au emis ordonanta de n.u.p. S-a atacat la instanta Tribunalului, iar judecatorul de camera preliminara a ... (vezi toată discuția)
Punerea in miscare a actiunii penale FRD FRD Am depus o plangere penala IN REM pentru inselaciune.S-a dispus IUP in rem asupra faptei si au fost audiati persoanele indicate de mine in plangera Acestea au ... (vezi toată discuția)