avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clarificari in privinta cu succesiunea si donatia unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clarificari in privinta cu succesiunea si donatia unei parti

Va salut. Am avut succesiunea acum cateva luni, si nu am mers sa ducem documentul care rezulta efectuarea succesiunii, la primăria din sat, unde avem un imobil al defunctului. Persoana cu cea mai mare cota parte doreste sa scoata un certificat fiscal, ca mai apoi sa folosească certificatul fiscal la notar, ca sa poata sa si doneze partea. De ce acte are nevoie ca sa scoata certificatul fiscal de la primaria din sat? Si daca puteti sa imi clarificati, dupa succesiune, cel cu cea mai mare parte la cota devine propietarul imobilului? Si daca da, notarul actualizeaza aceste date si le trimite la cadastru? Sau trebuie sa mergem si sa ii instiintam pe cei de la cadastru de efectuarea succesiunii?
Cel mai recent răspuns: Ocarina , utilizator 10:29, 17 Iunie 2023
Dvs, moștenitorii, trebuie sa duceți o copie după certificatul de moștenitor, la Primarie, pentru a fi modificat rolul agricol si fiscal, de pe numele defunctului, pe numele moștenitorilor.
În al doilea rand, cel care vrea sa doneze trebuie sa aibă documentația cadastrala și certificatul de moștenitor intabulat.
Persoana care va primi donația, va dobândi cota moștenitorului respectiv si va rămâne în coproprietate cu ceilalți moștenitori.
Intabularea dreptului de proprietate, ca urmare a donației o face notarul.
mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mostenire Dragos2010 Dragos2010 Buna ziua, Am calitatea de mostenitor al cotei de ½ dintr-un imobil (mostenire dezbatuta la notariat acum 10 ani, am Certificat de mostenitor). ... (vezi toată discuția)
Intabulare locuinta cu cadastru facut in anul 2001 roiban roiban buna ziua parintii au decedat iar pentru efectuarea succesiuni notarul solicita extras de carte funciara proprietatea o casa si teren cu anexe este mostenita ... (vezi toată discuția)
Mostenire zeciualex zeciualex am un titlu de mostenitor impreuna cu unchiul meu pe acelasi imobil. acesta vrea sa imi dea mie partea lui de imobil. intrebarea e, cum e mai bine sa faca ; ... (vezi toată discuția)