avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere individuala

Buna tuturor.Sunt nou pe aici asa ca daca ma exprim in locul nepotrivit sau fac mici greseli de postare sunt convins ca o sa ma intelegeti.ei si acum subiectul..
Am aflat intr-un mod tare neplacut printr-o pura intamplare ca seful meu vrea sa "scape de mine" incepand cu luna februarie.Adica mai pe scurt practica in firma asta este: "da-ti singur demisia incepand cu data de"
Acum intrebarile sunt : cum credeti ca ar trebui sa procedez in cazul in care vreau sa ma asigur ca acest "angajator" imi plateste 2 salarii compensatorii si imi acorda 20 de zile de preaviz.?
Daca nu am efectuat nici o zi de concediu din cele aferente acestui an , aceste vor fii platite?
Sunt obligat sa lucrez mai mult de 4 ore in perioada de preaviz?se plateste 100% aceasta perioada?
Mentionez ca in condica pe care o semnez zilnic nu se respecta niciodata programul de 8 ore prevazut in contractul de munca si sunt saptamani la rand in care lucrez fara zile libere.Orele suplimentare si zilele de sambata si duminica lucrate nu sunt remunerate financiar niciodata. In cazul in care depun o plangere la ITM stie cineva concret ce ar trebui sa contina aceasta?.Sau altfel spus e cineva dispus sa ma reprezinte in instanta in cazul in care hotarasc sa ii dau in judecata?

Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 13:07, 28 Ianuarie 2010
Puteti face o sesizare la ITM pentru neplata orelor suplimentare in care prezentati situatia dvs..
Bun , in cazul in care nimeni nu s-a plans de ineficienta mea, sau nu am fost sanctionat disciplinar , ba mai mult decat atat ,cei din departamentul in care lucrez sunt socati de aceasta decizie si insista ca ( fara lipsa de modestie) nu au absolut nimic sa imi reproseze si ca imi fac treaba foarte bine ...ce motive de ineficienta ar putea invoca in cazul unui posibil proces.
Legat de fotocopierea condicii de prezenta. In cazul in care nu voi avea acces la aceasta , se considera proba valabila inregistrare de pe camerele video cu ora de venire respectiv plecare din incinta.Mentionez ca acestea inregistreaza activitatea din absolut toate incintele sediului.Daca exagerez sa ma opreasca cineva ,delicat , insa repet , nu sunt dispus sa ma mai las calcat in picioare niciodata ...cu atat mai putin de aceasta data !!!
in caz de concediere deschideti actiune la tribunal...inregistrarile video pot fii acceptate doar cu titlu informativ!
in preaviz vi se platesc zilele 100% .
daca 10 zile absentati de la munca aceasta pot fii platite minim cu 75% din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Anastasia Cristiana Anastasia Cristiana Sunt in preaviz. Stau cate 8 ore. Stiu ca in aceasta perioada ar trebui sa stau decat 4 ore conform Deciziei primite. In lege este obligatoriu sa lucrez in ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) codul muncii gabi257 gabi257 Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile ... (vezi toată discuția)
Drepturi kabryo kabryo Preavizul este de 20 zile. In aceste zile are dreptul la 4 ore pe zi libere pt a-si cauta un alt loc de munca , sau cumulate la intelegere cu angajatorul. El ... (vezi toată discuția)