mi-am gasit un nou loc de munca, si mi-am depus demisia. am inregistrat-o , am dus-o la semnat si apoi mi-am facut o copie dupa ea, bineinteles semnata,iar pe superiori i-am informat si prin mail despre aceasta situatie. dupa calculele mele in data de 04.02.2010 inceteaza raporturile de servici si trebuie sa incep la noul loc de munca. dupa ce mi-am depus demisia nici unul din sefi nu a reactionat, dupa vreo 2 zile i-am contactat bineinteles tot prin mail ,deoarece altfel nu mai reuseam sa ajung la ei, cu rugamintea de a discuta despre plecarea mea si de a numi pe cineva care sa preia activitatea de la mine. in ziua urmatoare am fost chemata si in urma unei discutii furtunoase am fost informata ca ei nu au semnat nici o demisie si nu stiu nimic despre demisia mea (printre urlete am fost informata ca incepand din acea zi nu mai am ce cauta in firma). am ramas surprinsa si m-am interesat la persoana careia i-am lasat-o sa se ocupe mai departe si mi-a spus ca totul va fi in regula si in data de 04 febr se incheie. acum imi este teama ca imi vor crea probleme si as vrea sa stiu care este autoritatea careia trebuie sa ma adresez in acest caz (ex:insp.terit. de munca?).
in acest caz preavizul este de 15 zile - ce drepturi si obligatii am in aceasta situatie. bineinteles eu continui sa merg la servici, cu toate ca este situat cam la marginea orasului, iar colegii au fost informati ca daca nu vor sa zboare din firma sa nu ma mai duca cu masina la servici.
multumesc.
Dumneavoastra trebuie sa va respectati indatoririle de serviciu in perioada de preaviz iar societatea trebuie sa va plateasca.
Conform art 79 (2) din C.M, "refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloc de proba".
Daca nu aveti alte termene convenite, durata preavizului trebuie sa se incadreze in limitele prevazute tot de art 79 din C.M (15 sau 30 de zile calendaristice)
Daca veti avea probleme cu ei, autoritatea careia trebuie sa va adresati este ITM-ul, sau instanta de judecata. Depinde de probleme :), daca se intampla ceva reveniti cu detalii.
Eu zic ca nu veti avea probleme, ati procedat bine.
Daca, pe durata preavizului dvs., veti avea probleme cu accesul in firma, cereti in scris faptul ca nu mai aveti voie sa intrati in firma pana in data de 4.02.
Mult succes la noul loc de munca.