avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. La succesiunea mamei am primit o casă. Eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. La succesiunea mamei am primit o casă. Eu am un fiu ...

Bună ziua.La succesiunea mamei am primit o casă.Eu am un fiu iar actualul soț are și el doi la rândul lui.Intrebarea mea este ce acte sa fac fiului meu,donație sau contract de vânzare -cumparare,in cazul in care eu mor,copii soțului meu să nu poată avea parte la rândul lor ,după moartea tatălui lor.
Nu aș vrea ca fiul meu să trebuiască să împartă ceva cu fii lui,deoarece casă și un teren sunt doar moștenirea mea.Dupa moartea mea și ulterior al soțului,fii lui au drept de proprietate ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:43, 15 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți încheia un contract de donație sau un contract de întreținere.
La vânzare, fiul ar trebui sa va achite prin virament bancar un preț real și serios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea bunurilor dupa recasatoria mamei CorF CorF Buna ziua! Dupa moartea tatalui succesiunea apartamentului nostru a fost facuta pe mine fiul raposatului, fratele meu si mama. Ea s-a recasatorit, actualul sot ... (vezi toată discuția)
Contestare contract vanzare-cumparare intre parinti si fiica elenacarmens elenacarmens Buna ziua, as dori sa ma lamuresc referitor la urmatoarea problema: in urma unei dispute in familie, parintii hotarasc sa incheie un contract de ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)