avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Corespondenta primarie email Este obligata primaria sa ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Corespondenta primarie email Este obligata primaria sa raspunda ...

Corespondenta primarie email

Este obligata primaria sa raspunda la solicitari transmise prin email? Daca da, care este actul normativ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 17 Februarie 2024
Bună ziua,

Da, este obligată, conform legii nr. 544/2001 privind privind liberul acces la informațiile de interes public.
Raspunsul dumneavoastra acopera doar cererile care au ca obiect accesul la informatii de interes public conform Legii 544/2001.
In cazul unei solicitare de informatii personale cum ar fi sumele de plata la bugetul local, sau chiar si mai complex, declaratii de instrainare a bunurilor (masina), adeverinta de rol agricol, cereri de luare/scoatere in/din evidenta a terenurilor, cum poate stabili primaria ca acea cerere vine, fara echivoc, de la persoana imputernicita sa faca o astfel de cerere daca ea vine prin email. Forma ei poate fi cea corecta dar lipseste identificarea (o casuta de email de felul adrianpopescu02@yahoo.com nu este un element de identificare a persoanei) si nici atestarea vointei prin semnatura digitala).
Aceasta completare se refera la cazurile in care primaria si/sau cetateanul nu folosesc un sistem care presupune autentificarea pe o platforma digitala. Pur si simplu un cetatean completeaza o cerere standardizata descarcata de pe siteul primariei si o trimite prin apoi prin email.
OG 27/2002
art.8
(1) Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația să comunice petiționarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiției, răspunsul, indiferent dacă soluția este favorabilă sau nefavorabilă..
...

art. 9
În situația în care aspectele sesizate prin petiție necesită o cercetare mai amănunțită, conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legal raspuns - institutii- SirFIA SirFIA Buna ziua ! Am cautat raspunsul la urmatoarea intrebare, fara succes insa : care este termenul legal de raspuns [u]intre institutiile statului[/u], o anumita ... (vezi toată discuția)
De ce autoritatile solicita adresa de domiciliu la o petitie ... Bruma C Bruma C De ce autoritatile solicita adresa de domiciliu la o petitie prin email? (vezi toată discuția)
Cum se sanctioneaza lipsa raspunsurilor la petitii si cereri de informatii publice? Sever Simion Sever Simion Buna ziua, Fac petitii si atat Primaria sector 4 cat si Sectia 26 politie Bucuresti refuza sa raspunda la 1. Petitie 2. Cerere informatii cu caracter ... (vezi toată discuția)