avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă am moștenit o casa prin testament și am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă am moștenit o casa prin testament și am devenit proprietar ...

Dacă am moștenit o casa prin testament și am devenit proprietar in timpul căsătoriei, nevasta are drept de proprietate in caz de divorț ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:30, 17 Iunie 2023
Nu. Bunurile dobândite prin moștenire sunt bunuri proprii. În caz de divorț, nu se împart.
Dar dacă decedati dvs primul, soția va moșteni o cota din acel bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Discutii de viitor .. partaj la bunuri achizitionate inaintea casatoriei Aurel24 Aurel24 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarele intrebari: Momentan detin teren + casa + masina, toate pe numele meu. In viitorul apropiat ma voi ... (vezi toată discuția)
Tranzactie intre rude de grad i popd_ms popd_ms Am o situatie complicata si as avea nevoie de un sfat (cel putin sa stiu de unde sa incep demersurile). Sunt impreuna cu actuala sotie de peste 10 ani si de ... (vezi toată discuția)