avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa deces
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa deces

buna ziua. am urmatoarea speta: un autoturism achizitionat pe pfa. persoana titulara decedeaza. vrem sa facem mostenirea la notar. ce se intampla cu autoturismul?nu e situatia srlurilor unde se dezbat partile sociale.aici se dezbate bunul in sine in cota de 1/1?
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 13:44, 27 Ianuarie 2010
daca nu mai sunt alti mostenitori acest autoturism revine unicului mostenitor prin certificatul de mostenitor eliberat de notar dupa dezbaterea succesiunii. In cazul in care sun mai multi mostenitori fie toti renunta in favoarea unuia fie se imparte in cote procentuale dupa vanzare. Daca doreste ca unul dintre mostenitori sa pastreze autoturismul, ceilalti primesc sulta in functie de cota care le revine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ioanabozgan ioanabozgan sot decedat in septembrie 2008.Dosarul deschiderii succesiunii a fost facut in termen de 6 luni;nu am dezbatut-o;masa succesorala= un apartament proprietate ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament dupa deces tata, noi copiii dorim ca mama sa aiba casa toata pe numele ei si noi sa mostenim doar cand decedeaza ea noidoi noidoi Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema legala. Tatal meu a decedat in august si mama vrea sa faca succesiunea. Este vorba de un apartament pe care mama ... (vezi toată discuția)
Costurile dezbaterii unei succesiuni. dacă doi dintre moștenitori cedează în favoarea unuia, vor fi aceleași taxe la notar? andrei_70 andrei_70 Familie compusa din parinti si 2 copii. Tatal a decedat. Raman ca mostenitori mama si cei 2 copii . Intrebari: 1. Care este perioada de timp in care ... (vezi toată discuția)