avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte concediere desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte concediere desfiintare post

Buna,

stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de acesta. Si as mai avea o rugaminte: stie cineva unde pot gasi codul muncii ultima varianta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 1 Februarie 2011
ati putea avea in vedere concedierea cu art 65 + acordul salariatului...
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema: as dori sa stiu daca, decizia de concediere se poate acorda odata cu notificarea salariatului. Concret, astazi am primit notificarea de desfiintare a postului cu preaviz 20 zile de la 02 februarie pana pe data de 02 martie. Tot astazi mi s-a inmanat si decizia de concediere intocmita cu data de 02 februarie (chiar daca in continutul ei scrie ca incepand cu 03 martie se incheie contractul).Este corect? Daca in perioada de preaviz apare un concediu medical? Decizia nu trebuie intocmita dupa expirarea perioadei de preaviz?
Multumesc frumos.
nu este corect. decizia de incetae a trebuie sa vi se inmaneze dupa preaviz..
Este posibila si emiterea deciziei inainte de intrarea in preaviz ... in practica, insa emiterea deciziei se face dupa expirarea perioadei de preaviz.

Daca persoana concediata pe perioada de preaviz intra in c.m. , atunci preavizul se suspenda urmand a se relua incepand cu prima zi urmatoarea zilei in care a incetat c.m. , iar angajatorul va emite o noua decizie de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare cim, somaj jewel81 jewel81 In firma noastra seful a anuntat un angajat ca din cauza lipsei de proiecte , va trebui sa isi caute altceva de lucru si ca mai are vreo 20 zile. Reactia ... (vezi toată discuția)
Anuntarea preavizului verbal Marya STANCU Marya STANCU buna seara am si eu o problema referitor la disponibilizari si preaviz. lucrez la o firma de materiale de constructii si pe data de 22.11 2008 ni sa adus la ... (vezi toată discuția)
Incetare concediu crestere copil si daca exista posibilitatea de a intra in somaj xyz10092010 xyz10092010 tocmai ce am terminat concediul de crestere copil si as dori sa intru in somaj (firma fiind a mamei si nu o sa mai aiba activitate), va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)