avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre partaj

Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in Italia sa lucreze, dar acolo si-a gasit pe altcineva....in timpul acesta ne-a mai trimis bani noua celor trei copii de ziua noastra, de sarbatori, dar cu timplul tot mai putin ajungand sa nu se mai intereseze deloc de noi. Cei trei copiii, eu si doi frati aveam atunci 15, 11 si 9 ani. In anul 2008 au divortat. El are acum un copil de 4-5 ani. Mama pe atunci nu a dat de partaj deoarece cand vb cu tata , el ne sp ca ne lasa totul noua. Dar acum eu fiind casatorita si cu baitel de 10 luni stam in casa parinteasca, am contribuit la renovarea ei....Acum se pare ca tatal meu sa razgandit si vrea partaj. Cine are de castigat? Casele si pamanturile sunt trecute pe amandoi chiar daca mama a primit prin donatie niste pamanturi. Cum ar trebui sa procedam ca sa nu iesim in pierdere? Are dreptul la partaj si copilul lui? Tin sa mentionez ca de cand sunt despartiti noi am platit utilitatile si impozitul catre stat, iar tata in timpul asta si-a achitionat o masina scumpa si un apartament. Va rog mult sa-mi rasp.
Cel mai recent răspuns: sindilaru , utilizator 17:07, 27 Ianuarie 2010
Daca mama nu are acte doveditoare ca tata si-a cumparat masina si apartament si el nu declara mai intra in masa partajabila? Si daca la divort a revenit o suma foarte mica pt pensia alimentara....mai putem cere o reevaluare dat fiind ca avem act doveditor cu situatia financiara (salariul lui pe luna declarat la stat in Italia) ? Si pana la ce varsta se acorda? Daca eu sunt casatorita si urmez o facultate mai pot cere pensie pt continuarea studiilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort avatar1979 avatar1979 sotia a intentat actiune de divort, motivul multe discutii contradictorii, dar realitatea esta ca in viata ei a intrat un alt barbat desi ea nu recunoaste, eu ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil Incognitouser Incognitouser Buna ziua, Sotia si cu mine am decis de comun acord sa divortam pe cale amiabila. Motivul divortului este acela al disparitiei iubirii dintre noi. In ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare in timpul divortului / partajului IleaM IleaM Am doua propietati cumparate pe numele mamei, fiind in divort/partaj cu sotul. As vrea sa ma asigur ca aceste propieteti imi vor ramane mie fara sa la impart ... (vezi toată discuția)