avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. As dori sa plec sa lucrez la curatenie in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. As dori sa plec sa lucrez la curatenie in Spania fara ...

Buna ziua.
As dori sa plec sa lucrez la curatenie in Spania fara acte. Ma poate gasi fostul sot si sa ceara marire de pensie alimentara? Momentan platesc pensia stabilita de judecator la minim pe economie.
Sunt divortata, am 3 copiii, custodie comuna insa micutii au domiciliu stabilit la tata fiindca nu am avut locuinta pe numele meu.
Dorinta mea e sa imi fac o locuinta pe numele meu ca sa imi recupez copiii pentru ca alaturi de tata sunt traumati.
Ce sanse/ riscuri sunt sa ma gaseasca lucrand in strainatate si ce pot pati? Se poate demonstra activitatea mea daca lucrez la negru?
Multumesc anticipat de raspuns!
Nu o sa va dovedeasca ca lucrati la negru si nu o sa va gaseasca. Corect e sa platiti raportat la castigul dvs ,ca pt copiii dvs platiti.
Puteti cumpara si bunuri pt ei, cumparati online si dati adresa lor pt primire .
Fostul sot nu accepta absolut nimic ca si atentie, cadouri, zile de nastere la copii. Nici nu respecta programul de vizita, are plangere penala pentru nerespectarea ordinului judecatoresc si incalcare cu premeditare, in forma continuata. Se opune vehement sa iau orice legatura cu copiii, pe el il intereseaza doar banii si atat. Tatal nu participa financiar la cresterea micutilor, neavand un serviciu, traind doar din alocatie si pensia alimentara.
De asta incerc ca diferenta de bani sa pot achzitiona o locuinta si sa imi recuprez copii.

gi-jane2 a scris:

Nu o sa va dovedeasca ca lucrati la negru si nu o sa va gaseasca. Corect e sa platiti raportat la castigul dvs ,ca pt copiii dvs platiti.
Puteti cumpara si bunuri pt ei, cumparati online si dati adresa lor pt primire .

" ... În această situație, dacă părintele este sănătos și are posibilitatea de a munci pentru a dobândi mijloacele necesare întreținerii copilului său, cuantumul pensiei de întreținere se stabilește prin raportare la venitul minim net din țara unde își are locuința stabilă.

Dacă părintele locuiește într-o țară unde nu este reglementat un venit minim net pe economie sau echivalent al acestuia, pensia de întreținere se va raporta la venitul minim net pe economie din România" . ...
[ link extern ] /
Buna ziua,
Pentru a putea fi stabilit domiciliul copiilor la dvs. este suficient sa faceti dovada unei locuinte, chiar si cu chirie. Nu trebuie sa aveti o locuinta în proprietatate.

Mirela C. a scris:

Buna ziua.
As dori sa plec sa lucrez la curatenie in Spania fara acte. Ma poate gasi fostul sot si sa ceara marire de pensie alimentara? Momentan platesc pensia stabilita de judecator la minim pe economie.
Sunt divortata, am 3 copiii, custodie comuna insa micutii au domiciliu stabilit la tata fiindca nu am avut locuinta pe numele meu.
Dorinta mea e sa imi fac o locuinta pe numele meu ca sa imi recupez copiii pentru ca alaturi de tata sunt traumati.
Ce sanse/ riscuri sunt sa ma gaseasca lucrand in strainatate si ce pot pati? Se poate demonstra activitatea mea daca lucrez la negru?
Multumesc anticipat de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara evis_m evis_m sot si sotie cu un copil divorteaza,copilul ramane la tata,iar sotia se recasatoreste si da nastere la un alt copil. Cat plateste mama,pensia alimentara pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elli20 elli20 Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa pt a afla salariul fostului sot ? ammar_madalina ammar_madalina am divortat de curand, am 3 copii in intretinere, fostul sot se declara fara venituri si primesc 500 lei pensie alimentara pt cei trei copii. stiu cu siguranta ... (vezi toată discuția)