avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legatar universal .... eventualele conturi ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legatar universal .... eventualele conturi ?

Din nou eu. Am primit o lamurire cu privire la puterea testamentului autentic in lipsa mostenitorilor rezervatari. Am uitat sa intreb ceva esential. Unchiul meu strange orice para o prinde, toate cheltuielile de la proprietatile care sunt inca pe numele lui le achit eu :) E, chestiunea e asa : ce se intampla cu conturile lui, puse mai mult ca sigur la CEC dupa decesul acestuia ? Pot sa le scot ca legatar universal sau raman ingropate la stat.
[Nu pot sa abordez acest subiect in timpul vietii lui :) dar nici n-as vrea sa se aleaga praful de agoniseala lui ]

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 14:58, 27 Ianuarie 2010
Aveti dreptul la bani.
buna ziua!
in calitate de legatar universal culegeti intreaga masa succesorala!
atat bunurile mobile cat si imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire prin testament ASPAZIA ASPAZIA Mentionez ca sunt legatara universala a tuturor bunurilor mobile si imobile ale persoanei care m-a crescut. Am fost in tutela dansei pina la terminarea ... (vezi toată discuția)
Legatar universal ionelstoica73 ionelstoica73 buna seara va rog sa ma ajutati sa inteleg urmatorul aspect am avut un unchi care a decedat si a lasat mostenirea unei persoane printrun testament de ... (vezi toată discuția)
Succesiune magda2007 magda2007 Buna ziua, Sunt legatar universal (pe bunurile mobile si imobile, tot ce a dobandit in viata si ce ii revine dupa deces,) in urma testamentului facut de ... (vezi toată discuția)