avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un copil înfiat se mai poate desfia ? Nu te mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un copil înfiat se mai poate desfia ? Nu te mai înțelegi cu ...

Un copil înfiat se mai poate desfia ? Nu te mai înțelegi cu el ,are un comportament urât față de tine ca părinte.
Cel mai recent răspuns: elena tilica , utilizator 10:19, 29 Iunie 2023
Buna ziua,

Nu se poate desfia dar il poate infia altcineva...

Dar nu cred ca asta este o solutie, ci discutia cu el, cu ai lui colegi, prieteni cu care umbla, vecini de bloc... pentru a vedea ce a cauzat aceasta schimbare, nu cred ca era asa la inceput, nu?

Apoi cautat solutii la aceste probleme, impreuna cu un psiholog, cei de la scoala...

Nu ar strica sa cititi si urmatoarea postare, in special primul raspuns, poate va ajuta cu un raspuns...
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Deci ,eu am înfiat copilul în anul 1994 ,avea 1 anișor. L-am trecut pe numele nostru prin hotărâre judecătorească. Când era mic ne respecta ,i-am oferit tot posibilul un confort material și multă dragoste. Cu toate astea ,a început să-mi fure bani din casă, pot spune de la sute de lei la milioane de lei 24 de milioane .Vorbesc de asta de când era bani cu milioane. La etatea de 17 ani am mers cu el să-și cunoască rădăcinile, așa cum spune și Protecția Copilului. Dar am făcut o mare greșeală. Din momentul acela, cunoscandu-și părinții treptat situația lui față de noi s-a înrăutățit,în sensul că nu ne mai respectă. Prima dată a început cu mine ca mamă , mă înjură chiar a dat și în mine. Nu mai am nici-o autoritate asupra lui. Treptat a trecut cu comportamentul agresiv la soțul meu. Nu putem sa îi zicem nimic, că ne dracuie,ne blestemă. Nu vrea să facă nimic. Pleacă de dimineața
până seară , umblă prin oraș prin satul unde am cumpărat o altă casă. Vrea duar bani la buzunar ,nu face nimic în grădină. Se scandalizează cu lumea prin oraș. Are amenzi de la poliție, pe care le-am plătit tot noi. El nu vrea să aibă un loc de muncă trăiește pe spatele nostru, este un parazit. Mai mult vine acasă și face scandal cu noi. Acum el are 30 ani. Nu mai avem nicio calitate în fața lui. Nouă ne trebuie liniște și să îl avem pentru un ajutor la neputere. Suntem în vârstă, eu am 61 ani soțul 63 ani. Vreau să mi se spună ce putem face și dacă îl putem desfia. Vă mulțumesc!
Buna ziua,
De ”desfiat” nu există așa ceva.
Dar, aveți posibilitatea să-l îndepărtați: plângere penală pentru furt; solicitați emitere unui ordin de protecție pentru agresiunile pe care le exercită asupra dvs., etc. Posibilități sunt multiple.
Acum, astfel se situații se întâmplă, din păcate, chiar și cu proprii copii, nu numai atunci când un copil este înfiat.
Bună ziua! Mulțumesc domnului avocat pentru lămuriri !

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
De ”desfiat” nu există așa ceva.
Dar, aveți posibilitatea să-l îndepărtați: plângere penală pentru furt; solicitați emitere unui ordin de protecție pentru agresiunile pe care le exercită asupra dvs., etc. Posibilități sunt multiple.
Acum, astfel se situații se întâmplă, din păcate, chiar și cu proprii copii, nu numai atunci când un copil este înfiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! se poate desfia un băiat cu boli psihice agresiv? ... elena tilica elena tilica Bună ziua! Se poate desfia un băiat cu boli psihice agresiv? Vă mulțumesc! (vezi toată discuția)
Pot sa fiu desfiata de catre parintii adoptivi stetco stetco Buna ziua ma numesc Anca si am fost infiata la varsta de 4 ani si jumatate,acum am 23 si sunt casatorita,dupa casatorie parintii adoptivi au rupt relatia cu ... (vezi toată discuția)
Desfierea unui copil înfiat PandaC PandaC Buna ziua, Problema este următoarea acum 10-11 ani o cunoștința a adoptat o fetita de 2 ani jumate, care anterior fusese data în grija unei ... (vezi toată discuția)