avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DUPLICAT la testament notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DUPLICAT la testament notarial

Bună ziua. Am o verișoara primară singură, fără moștenitori rezervatari, care îmi spune că a făcut testament în favoarea mea și în final mi-a și dat un DUPLICAT, unde scrie ca sunt "legatar cu titlu particular conform dispozițiilor art. 1057 cob civil". Mai scrie că în cazul predecesului meu lasă totul (un apartament) "nepoatei mele" și menționează numele fiicei mele și cnp-ul ei, scris incomplet, ii lipsește ultima cifră. Îmi ceruse o copie după buletinul fiicei mele.
Acest testament este scris la calculator, la notar, dar duplicatul nu este semnat de verișoara mea. Este autentificat, cu dată, (octombrie 2022), semnat de notar.
Puteți sa îmi spuneți dacă totul este în regulă?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:13, 3 Iulie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este totul în regula.
Din 2013, actele notariale autentice nu se mai semnează decât într-un singur exemplar original, care rămâne în arhiva biroului notarial.
Părților li se eliberează duplicate, care nu se semnează și care au aceeași valoare ca originalul.
În privința nepoatei, este suficient ca legatarul sa fie identificat sau identificabil
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti cere indreptarea erorii de CNP la acel notar.
Eu ar trebui sa cer îndreptarea erorii, sau testatorul? N-am precizat, nu știu dacă are importanta, vara-mea are 92 ani, are vreo relevanță?

Adrian Horatiu a scris:

Puteti cere indreptarea erorii de CNP la acel notar.

Nu știu dacă și câtă relevanță are acest aspect, vară-mea are 92 ani dar este intr-o perfectă stare de sănătate, excepțională as zice, dpdv mintal, memorie și judecată perfectă.
nu are relevanta, relevanta are discernamantul, nu varsta.
Sa ceara dansa rectificarea actului, e greseala de redactare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament apărut în timpul dezbaterii succesiunii: beneficiarul testamentului are drepturi egale cu moștenitorul? crimit crimit Sotia are titlu de proprietate impreuna cu unchiul din partea mamei sale (fratele mamei). Unchiul decedeaza si lasa in urma un fiu. Acesta decedeaza cu putin ... (vezi toată discuția)
Duplicat contract de v_c laura1016 laura1016 Am urmatoarea nelamurire privind procedura actuala de V_C , cu retinere la notar a actului original si elaborare catre contractanti a unor duplicate ; ... (vezi toată discuția)
Testament duplicat Iercan_Lavinia Iercan_Lavinia Buna seara, mama mea a fost la notar sa faca un testament pt apartament si masina ( sa ma puna legatara) si avem o pbl: a primit 2 exemplare pe care scrie ... (vezi toată discuția)