avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de locatari

Buna ziua,
Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie...
Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un panou central la parterul blocului. In fiecare apartament exista un contor, pe care fiecare locatar trebuie sa-l citeasca lunar dar nu toata lumea declara indexul. Asociatia a montat pe partea comuna un al doilea contor care are citirea diferita fata de cele instalate in fiecare apartament. Ce se poate face? Sunt legale aceste contoare noi montate? Nu s-a oferit nici un fel de documentatie la ele.
Cel mai recent răspuns: Axa04 , utilizator 18:35, 19 Iulie 2023
Nu prea cred, asociația nici nu are voie sa facă acest lucru, infrastructura de distribuție energie electrica este a companiei respective, din zona.

Axa04 a scris:

Asociatia le-a montat si imputat fiecarui apartament o suma din fondul de rulment.

Eu de asta am intrebat, nu mi se pare normal, plus nu stiu cat de autorizat este elctricianul care a efectuat montajul. Cand am cerut un act de conformitate metrologica mi s-a raspuns ca daca vreau unul sa-mi instalez eu un contor, pe cheltuiala proprie, sa prezint certificatul metrologic si apoi ei imi vor returna suma cheltuita pt cel montat de ei si demontarea acestuia. Chiar nu stiu unde sa ma adresez, ceva nu pare in regula. Tot ce vreau este sa fie totul legal si sa nu am probleme pe viitor la semnarea unui potential contract individual.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2023
Axa04, utilizator
Asociatia le-a montat si imputat fiecarui apartament o suma din fondul de rulment.

Probabil din fondul de reparatii
Fondul de rulment este o plata anticipata pe care proprietarul o oferă asociatiei de proprietari pentru achitarea anticipata a serviciilor oferite de furnizori – energie electrica, gaze etc,
Suma achitata in avans se recupereaza din cotele lunare intretinere individual achitate de catre proprietari
Ce fond de reparații?!? :)))
Contorii de energie electrică din exteriorul proprietatii private sunt ai distribuitorului de energie electrica. La noi au eticheta personalizata, cu număr de telefon, în caz de probleme. Accesul la ei e interzis (lacat), doar siguranță generală e accesibila.
@latka a scris
Ce fond de reparații?!? :)))

Asociatia le-a montat si imputat fiecarui apartament o suma din fondul de rulment.

Daca contorii sunt ai distribuitorului,atunci de ce initiatorul topicului precizeaza ca asociatia le-a montat din fondul de rulment?????
Tocmai pentru a nu va deranja sa reincepeti dispute si polemici dupa cum aveti placerea am postat fragmebtul din topic si utilizarea legala a fondului de rulment
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2023
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)
Diferenta contor, buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar ... genigeni genigeni diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar diferenta de contor desi am apometru in apartament...ex.luna asta 1 metru la care se adauga ... (vezi toată discuția)