avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un bugetar aflat în concediu medical anul acesta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un bugetar aflat în concediu medical anul acesta fiind și persoane ...

Un bugetar aflat în concediu medical anul acesta fiind și persoane cu dizabilități are dreptul la tichete de vacanță.?
Anul acesta a beneficiat de 25 zile de concediu de odihna și 4 luni de concediu medical. Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 5 Iulie 2023
Are dreptul proportional cu perioada lucrata , la vouchere de vacanta.
Din practică, cuantumul voucherelor de vacanta pe care le-am primit, nu a fost afectat de numarul zilelor de concediu medical sau a zilelor de concediu de odihnă
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2023
adrivanic, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Norme metodologice de aplicare a OUG 8/2009
art. 12
...
(2) Cuantumul acordat salariaților, alții decât cei prevăzuți la art. 3 alin. (2), sub forma voucherelor de vacanță se stabilește, în condițiile legii, de către angajatori proporțional cu perioada de exercitare a raportului de serviciu sau durata contractului de muncă, într-un an calendaristic.
....
In interpretarea mea, din durata contractului de munca nu se scad perioadele de suspendare a contractului.
Legea este clara, se acorda proportional ... deci perioada de suspendare in care nu se presteaza activitate , nu se ia in calcul.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare vouchere de vacanta ion_raluca ion_raluca Buna ziua! Eu sunt angajata la o primarie, am avut raportul de serviciu suspendat 2 ani pt crestere copil, am reluat activitatea incepand cu 01.03.2018. ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare a voucherelor de vacanta CORNELIA.G CORNELIA.G Referitor la acordarea voucherelor de vacanta, am urmatoarea speta: Un salariat cu contract pe perioada determinata (1 an), care cumuleaza pensia cu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna karina29 karina29 Potrivit art.140 din codul muncii "durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in ... (vezi toată discuția)