avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna,as vrea o parere in legatura cu urm speta...am ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna,as vrea o parere in legatura cu urm speta...am comandat ...

Buna,as vrea o parere in legatura cu urm speta...am comandat un produs online,a venit dar a fost altceva decit am comandat si am platit,apoi am returnat produsul ,firma l-a primit si a ramas sa vireze banii platiti..acum a trecut o luna si inca nu am primit banii inca,am insistat sa ii vireze si nimic ...ce ar trebui sa fac sa ajung in posesia banilor,cum as putea forta firma sa imi trimita banii? multumesc !
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 23:07, 3 Iulie 2023
in instanta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
In cazul produselor comandate on line, termenul de returnare a banilor este de 14 zile. Citiți cu atenție politica de retur a furnizorului de pe site, iar dacă ați îndeplinit toate condițiile și nu va returnează banii, sesizați protectia consumatorului, dacă ați achiziționat produsul pe persoană fizica. Vă recomand și un schimb de email-uri in care sa le solicitati returnarea banilor, înainte de a merge la protecția consumatorului. Asta ca o procedura prealabila de rezolvarea amiabila a situației. Ulterior, daca nici protectia consumatorului nu va rezolva problema, va trebui să-i acționați în instanță.
Succes și numai de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste transportul in cazul retragerii din contract? Vladimir1_83 Vladimir1_83 Exemplu: S-a achizitionat o pereche de pantofi de la un magazin on-line. Clientul a platit curierului valoarea pantofilor + serviciile de curierat. In ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am comandat anul acesta de black friday un uscator ... Elena1996 Elena1996 Bună ziua! Am comandat anul acesta de black Friday un uscator de rufe de pe o platformă on-line foarte cunoscută (însă vândută și livrat de alt ... (vezi toată discuția)
Politica de returnare a produselor in 10 zile Srb Srb Din cate stiu exista legea in care ai dreptul 10 zile sa returnezi produsele comandate online. Eu am situatia respectiva: am dat un avans online(proforma), ... (vezi toată discuția)