Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ,dar fara acte. Acum vrea să îl vândă și să îl treacă pe noul proprietar. Menționez că a platit impozitul in fiecare an (aproximativ 12 ani) și nimeni altcineva nu s,a interesat de acest teren . Cum trebuie să procedeze? Mulțumesc
Îl poate însă transforma în proprietar pe soțul dumneavoastră uzucapiunea extratabulară pe 10 ani (Noul cod civil a intrat în vigoare în 2011, iar dacă soțul posedă în nume propriu acest teren de atunci...). Să faceți o cerere la Camera Notarilor să vedeți dacă există succesiuni deschise după unchi și mătușă și apoi să chemați moștenitorii în judecată pentru obținerea HJ care să țină loc de titlu de proprietate. Discutați oricum cu un avocat.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu merge uzucapiunea acolo unde imobilul are un proprietar (unchiul), pentru eludarea dispozitiilor legale care reglementeaza materia succesiunilor
Trebuie dezbatuta mostenirea.
Păi, după moartea unchiului acum 12 ani, că înțeleg că atât a trecut, nu a mai existat un proprietar. Așa că merge uzucapiunea.
raluk0207 a scris:
Nu merge uzucapiunea acolo unde imobilul are un proprietar (unchiul), pentru eludarea dispozitiilor legale care reglementeaza materia succesiunilor
Trebuie dezbatuta mostenirea.
Exista moștenitorii legali ai proprietarului.
Dacă o persoana a murit, nu înseamnă că X, care a plătit impozitul nu știu câți ani, va dobândi bunurile sale.
Uzucapiune partiala
favex
Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)