avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politia economica - solicitare declaratie in calitate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politia economica - solicitare declaratie in calitate de martor!

Buna ziua!
As aprecia, va rog, sugestiile dumneavoastra in situatia de mai jos.
In urma cu 10 ani am fost angajat part time la o firma, timp de 5 luni. Aveam nevoie de experienta, am stabilit cu managerul sa-mi platesc eu taxele, mai precis eu ii plateam lunar o suma de bani pentru a figura ca angajat. Acum m-am trezit la usa(dupa 10 ani) cu un ofiter de la Politia Economica care imi solicita sa vin la sectie pentru o declaratie in calitate de martor. Se pare ca firma functiona ilegal, nu avea autorizatie si nu si-a platit taxele. Pot declara adevarul fara sa existe repercusiuni? Nu am facut nimic ilegal dar legile sunt complexe si nu as vrea sa fiu implicat intr-o situatie neplacuta sau sa fiu amendat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:37, 5 Iulie 2023
Orice declaratie poate fi folosita si impotriva dumneavoastra. Cel mai bine contactati un avocat.
Mergeți cu avocat la audiere.
Aveti acest drept.
Adevărul nu ajuta întotdeauna...

București 2023
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare cu o posibila "furt calificat" nzsolt85 nzsolt85 As dori sa va cer parerea la un caz putin ciudat. Doi prieteni intro seara au fost in oras, au consumat alcool. Unul dintre ei avea in mana o sticla de bere ... (vezi toată discuția)
2 grame canabis mirela4856 mirela4856 fiul meu a fost chemat la audiere DIICOT in calitate de suspect. A fost gasit cu 2 gr de canabis pe strada anul trecut. S-a dat initial renuntarea la urmarire ... (vezi toată discuția)
As vrea cristian1979 cristian1979 salutare.Am si eu o problema in urma cu 2 ani lucram la o firma pe postul de sofer.si dupa circa 6 luni de cand munceam pt aceasta firma am avut un eveniment ... (vezi toată discuția)