avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... nulitate cererere pentru lipsa taxa timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

nulitate cererere pentru lipsa taxa timbru

Buna ziua.
Am depus o contestatie la executare fara a plati taxa de timbru, stiind ca instanta imi va trimite o comunicare cu valoarea acesteia. Am primito citatie prin care se stabilea primul termen in data de 20 iunie si mi se cerea sa indeplinesc obligatiile din anexa. Anexa prevedea sa specific care este valoarea obiectului cauzei si sa achit taxa de timbru conf. oug 80/2003. Doar atat fara sa ni se spuna valoarea taxeisau posibilitatea de a solicita ajutor public judiciar. Cu toate acestea am platit in data de 15 iunie taxa de timbru si am depus plicul laposta cu taxa in original. Contestatia la executare se judeca la o instanta din alta localitate de aceea am optat pentru trimiterea prin posta. In data de 18 iunie am transmis si prin e-mail 2 poze cu taxa de timbru, dovada depunerii taxei la posta si note scrise in care am sus insatntei ca desi nu a stabilit cuntumul am achitat taxa si am trimis-o prin posta. E-mailul a fost primit de instanta si listat in data de 19 iunie ora 9. Cu toate acestea , in data de 20 iunie instanta a anulat cererea pentru netimbrare . Tot in data de 20 ora 13 a fost primit si plicul cu taxa de timbru in original.
In acet caz , pot depune apel si solicita anularea hotararii?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Chestiuta , utilizator 23:07, 5 Iulie 2023
Mulțumesc pentru raspunsuri, dar cred ca nu am explicat corect. Sau poate pentru ca instanță nu a urmat pașii legali în acest caz.
Anularea costentație la executare s-a făcut la primul termen de judecata ,în fond. Anterior instanță nu a intreprins nici un alt demers de regularizare a cererii. Astfel nu cred ca pot depune cerere de reexaminare ci doar apel, conform hotărârii date. Totuși, am șanse în apel sa anulez aceasta hotărâre? Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2023
Chestiuta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru achitata. cerere anulata ca netimbrata. cerere de reexaminare sau apel? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am formulat o cerere avand ca obiect contestatie la executare impotriva unei executari silite al carei titlu executoriu avea termenul de ... (vezi toată discuția)
Model formulare apel ContSters287513 ContSters287513 Va rog sa ma sprijiniti in formularea unui apel la o sentinta civila. Pe scurt o persoana a fost sanctionata ca nu s-a prezentat la politie desi nu a fost ... (vezi toată discuția)
Înștiințarea că trebuie taxă de timbru la contestarea unui pv a venit în lipsa mea și am pierdut termenul. dacă o depun acum se mai ia în considerare? Pantii Pantii Am facut o contestatie impotriva unui proces verbal de circulatie.Cine mi-a intocmit actele nu m-ia spus ca trebuie platita si o taxa de timbru.Cand am fost ... (vezi toată discuția)