avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am rugamintea sa imi spuneti daca poate fi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am rugamintea sa imi spuneti daca poate fi ales presedinte ...

Buna ziua!
Am rugamintea sa imi spuneti daca poate fi ales presedinte al asociatiei de proprietari o persoana care nu este proprietar al unui apartament ,dar este proprietar al unui loc de parcare?
2.Personele care locuiesc in acelasi apartament (nu stim starea civila) pot fi alese 1 presedinte si celalalt memebru al comitetului executiv?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 17:30, 4 Iulie 2023
Legea nr 106/2018
Art.56. (1) Preşedintele asociaţiei de proprietari este candidatul, membru al asociaţiei de proprietari, ales prin voinţa sa şi a jumătate plus unu din numărul proprietarilor prezenţi în cadrul adunării generale.

Daca persoana in discutie detine calitatea de proprietar bun imobil in condominiu,detine incheiat acord de asociere ,intruneste conditiile sa fie ales in functia de presedinte de asociatie de proprietari
pot fi alese 1 presedinte si celalalt memebru al comitetului executiv?

Art.46.
(6) Nu au dreptul de a fi alese sau numite în funcţii de conducere, administrare sau control din cadrul asociaţiilor de proprietari persoanele înrudite până la gradul al III-lea cu cei care deja ocupă aceste funcţii.
Art.46.
(6) Nu au dreptul de a fi alese sau numite în funcţii de conducere, administrare sau control din cadrul asociaţiilor de proprietari persoanele înrudite până la gradul al III-lea cu cei care deja ocupă aceste funcţii.

O altă scăpare a legiuitorului sau poate există o justificare ? Soțul și soția nefind rude ( nici măcar afini ) nu intră sub interdicția prevăzută la art. 46 alin. 6.

Singura interdicție în privința membrilor familiei este cea prevăzută la art. 49 alin. 3 lit. f :

președintele, membrii comitetului executiv, administratorul, cenzorul/comisia de cenzori sau alt membru al familiilor acestora nu pot primi mandat pentru a reprezenta un alt proprietar în cadrul adunării generale;
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. se poate alege președinte al unei asociații de ... oana2mirea oana2mirea Buna seara. Se poate alege Președinte al unei asociații de proprietari o persoana care deține doar un garaj în blocul nostru? Adică, nu are un ... (vezi toată discuția)
Coproprietar eugarizan eugarizan Presedintele aociatiei de proprietari si a dat demisia in urma cu vreo 2 luni si acum cautam un inlocuitor cand se v a da voie vom convoca adunarea generala , ... (vezi toată discuția)