avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara, Apelez la amabilitatea dumneavoastră și ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara, Apelez la amabilitatea dumneavoastră și vă rog, ...

Bună seara,

Apelez la amabilitatea dumneavoastră și vă rog, să-mi spuneți dacă accept funcția de președinte pentru 1 AN sau 2 ANI în cadrul asociației de proprietari:
1. Mă angajez ca administator la o firmă care are ca activitate administrarea asociațiilor de proprietari și, pe urmă administrarea asociației la care sunt Președintă să fie preluată de firmă. ESTE LEGAL?
2, Întrebarea este identică cu prima întrebare, numai că de data aceasta mă angajez pe altă funcție nu pe cea de administrator.
3. După perioada de 1 - 2 ANI, având în vedere că proprietarii din Asociație vin foarte, foarte greu la ședințe, pot să fiu "ELIBERATĂ" din funcția de președinte printr-o Hotărâre Judecătorească?

Mulțumesc!

Cu stimă,

Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
HAV05, utilizator
Cel mai recent răspuns: HAV05 , utilizator 10:46, 5 Iulie 2023
1. Nu.
2. Nu.
3. Faceți o cerere de încetare a mandatului (demisie) nu e nevoie de vreo hotărâre judecătorească.

Articolul 46 din legea 196/2018
(6) Nu au dreptul de a fi alese sau numite în funcții de conducere, administrare sau control din cadrul asociațiilor de proprietari persoanele înrudite până la gradul al III-lea cu cei care deja ocupă aceste funcții.

Ca presedinte de asociatie, (cel putin lecturarea) cunoașterea legii respective e obligatorie.

Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte bloc LIOANAMARIA LIOANAMARIA Presedintele blocului a obtinut mandatul si in locul ei presteaza sotul ei.Este legal? (vezi toată discuția)
Incompatibilități luciangav luciangav Sunt incompatibile funcțiile de angajat ANAF sau poliție și cea de președinte sau membru în comitetul asociației de proprietari? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Poate stabili adunarea generala competențele unui cenzor? SorDim SorDim Dacă o persoană, membru al asociației de proprietari, este inginer, doctor în științe, este auditor energetic și are atestat in domeniul managementului ... (vezi toată discuția)