avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua!Am si eu urmatoarea situatie: -sunt in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua!Am si eu urmatoarea situatie: -sunt in concediu de ...

Buna ziua!Am si eu urmatoarea situatie:
-sunt in concediu de crestere a copilului,care va implini 2 ani pe 22
septembrie 2023
-firma la care lucram inainte de depunerea dosarului de crestere copil urmeaza sa se inchida luna aceasta
-de la 1 septembrie as vrea sa ma angajez in invatamant.(un nou loc de munca)
Nelamuririle mele sunt urmatoarele :
-ce se intampla cu statutul meu dupa 22 iulie 2023,intrucat am inteles ca de atunci sunt"lunile tatalui"?
-raman in continuare in concediu de crestere copil (fara plata indemnizatiei)daca tatal renunta la lunile lui?Iar in cazul in care isi ia lunile voi fii in concediu fara plata?(firma se inchide)
-trebuie sa anunt undeva sau sa fac ceva pentru a ma putea angaja cu data de 1 septembrie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 4 Iulie 2023
1.. ramaneti in continuare in concediu de crestere copil (fara plata indemnizatiei) daca tatal renunta la lunile lui

2. In cazul in care isi ia lunile veti fii in concediu fara plata, insa va trebui sa anuntati AJPIS-ul si sa duceti cererea de aprobare a CFS de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc si lucru Eandrea31 Eandrea31 Buna. In 31 octombrie implineste copilul meu 2 anisori si daca vrea sa ma intorc la lucru inainte de 2 luni trebuie sa iasa sotul in co cediul de cresterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil ioanamorar17 ioanamorar17 Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri. Sunt invatatoare titulara si in momentul de fata ma aflu in concediu crestere copil pana la doi ani. Incepand cu luna ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ioanafusus ioanafusus Sunt in concediu creștere copil. In 09.09.2016 fetita împlinește 2 ani. In concediu am intrat din somaj. As vrea sa va intreb trebuie sa mai fac ceva acte ... (vezi toată discuția)