Buna ziua,
Mama a ramas vaduva, apoi s-a recasatorit. Inainte de a se recasatori, si-a cumparat pe numele ei un apartament. Dupa casatorie, a trecut apartamentul si pe numele actualului sot.
Acum, dupa cativa ani buni, au inceput sa-si separe bunurile de comun acord ca sa nu fie probleme la batranete.
Printre altele, mama si-a trecut din nou apartamentul doar pe numele ei, iar acum vrea sa-l lase pe numele meu si al fratelui. Eu i-am sugerat sa faca mostenire, iar peste ani, cand nu va mai fi printre noi, atunci cu actul de mostenire o sa-l impartim eu cu fratele.Mama zice ca poate sa faca donatie si sa ni-l doneze noua imediat.
Va rog sa-mi spuneti care e cea mai sigura cale pentru ea si pentru noi, urmasii: testamentul sau donatia?
Testamentul nu este act de proprietate, ci doar o dispoziție pentru cauza de moarte. Asta înseamnă, ca după decesul mamei, va trebui sa dezbateti succesiunea.
Soțul mamei este moștenitor rezervatar și va trebui sa participe la dezbatere.
Donația este un act între vii și transmite proprietatea de la momentul semnării contractului.
Care și cum e mai "sigur", apreciați dvs.
Mostenire
Mihon Liviu
Sunt singura fica din prima casatorie,tatal meu s-a recasatorit n-a mai avut copii cu a doua sotie.
Tatal meu detinea un apartament la data ... (vezi toată discuția)