avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cine are calitate procesuală pasiva în locul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cine are calitate procesuală pasiva în locul societății Carpatica ...

Cine are calitate procesuală pasiva în locul societății Carpatica Asig, în faliment pentru răspundere civila delictuala intr-un proces civil daune morale? In 2016 a avut loc accidentul soldat cu moartea victimei. Șoferul avea polița RCA valabila la Carpatica Asig. Cauza s-a clasat abia acum pe motiv ca fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevazuta de legea penala, retinandu-se totuși o culpa levissima. Deci sunt în termenul de prescripție pentru introducerea acțiunii civile de către părinți și sora. Fondul de Garantare nu poate avea calitate de parte responsabila civilmente, chestiune tranșata prin RIL, nu știu și dacă are sau nu calitate procesuală pasiva în proces civil. BAAR îmi zice pe site-ul lor ca nu ar avea calitate procesuala. Și atunci cine are totuși o astfel de calitate procesuala pasiva în caz concret?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 18:43, 30 Octombrie 2023
Din păcate nimeni.
Ce zici înțelegeți prin culpă levissima?
Și când a fost clasat mai exact?
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2023
Laszlo Bicsak, Alte profesii
Clasat în urma cu 2 luni. Nimeni nu se poate sa nu aiba. Ca nu putem vorbi de șansă să fi fost asigurat la o societate care azi este viabila sau la una astăzi falimentara. Riscul trebuie sa îl fi preluat totuși cineva.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa cum am scris mai sus, nimeni. FGA preia plata principalului, adică doar plată despăgubirilor și atât. Nu poate fi dat în judecată, executat. Plătește cum și cât consideră ei. Nu am mai întâlnit în alte țări civilizate așa ceva, dar se pare că în România se poate ....

Mirrella P. a scris:

Clasat în urma cu 2 luni. Nimeni nu se poate sa nu aiba. Ca nu putem vorbi de șansă să fi fost asigurat la o societate care azi este viabila sau la una astăzi falimentara. Riscul trebuie sa îl fi preluat totuși cineva.

Interesati- va la Lichidatorul Judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

998-999c.civ ContSters244210 ContSters244210 poate fi obligat mostenitorul autorului unui accident auto cu vatamare grava la plata prejudiciului produs/pretins intr-o actiune pornita impotriva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un ... Vasile014 Vasile014 Buna ziua! In urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un accident unde am lovit doi pietoni pe trecere care traversau regulamentar. Vina a fost a mea si ... (vezi toată discuția)
Citatie intervenient fortat accident PPStm PPStm Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale in luna februarie a anului 2022, eu fiind persoana vinovata. Recent am primit o ... (vezi toată discuția)