avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intampinare angajator la cererea de chemare in judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intampinare angajator la cererea de chemare in judecata

Buna ziua!

Ma aflu in situatia in care am chemat in judecata societatile angajatoare (care apartin aceluiasi patron) pentru neacordarea drepturilor salariale:
- compensarea pe o perioada de minum 6 saptamani a diferentei dintre indemnizatia pentru concediu de maternitate si salariul de baza avut conform prevederilor CCMN, iar in intampinare societatea motiveaza ca nu am solicitat acest drept si ca nu am depus documente justificative si de asemenea ca avand doua contracte de munca trebuie sa mentionez de la care din societati doresc acest lucru intru-cat CCMN nu prevede ca pot solicita de la ambele societati acest drept. Ori eu inteleg ca avand calitatea de angajat la ambele societati beneficiez de drepturile CCMN de la ambele societati;
- la a doua societate nu am primit salariu mediu pe unitate pentru nasterea copilui si de asemenea motiveaza ca am primit de acolo de unde am baza? Calitatea de angajat nu-mi da dreptul sa beneficiez si de la al doilea loc de munca de drepturile prevazute de CCMN?
- si in final a formulat o cerere reconventionala la una din societati prin care imi solicita sa-i platesc daune ca urmare a unei amenzi pe care a luat-o chipurile pentru ca nu mi-am executat corespunzator atributiile. In fapt eu initial am fost numita responsabil cu protectia muncii si am decizia semnata in original in acest sens. Cam la 6 luni de la angajarea mea societatea a luat o amenda pe linie de protectia mediului si in vederea consituirii apararii sale pentru a contesta PV de contraventie m-a numit pe mine antedatat responsabil cu protectia mediului, iar acum ca sa se razbune, sau sa ma intimideze vine si spune ca a luat amenda din cauza mea si vrea sa-si recupereze prejudiciul. Eu in apararea mea am decizia initiala cum ca sunt responsabil cu protectia muncii, de asemenea PV de constatare incheiat la sediul societatii este semnat de responsabilul cu protectia mediului de atunci. De asemenea decizia de numire este antedatata dar acolo unde este prevazut: primita azi....nu este notat nimic. De asemenea pe copia dupa fisa postului depusa la dosar la data este completat cu pixul negru data, ceea ce dovedeste ca nu era consemnata data comunicarii. ori in acest sens va rog sa-mi spuneti care este actul normativ conform careia decizia intra in vigoare din momentul in care a fost comunicata partilor.
Vreau sa va intreb, in observatiile la intampinarea lor fac referire si la cererea reconventionala, sau la aceasta trebuie sa fac si eu intampinare?
Pot sa fac plangere sau sa consemnez fapul ca parata foloseste dovezi false?

Va rog mult sa ma luminati!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:22, 29 Ianuarie 2010
Puteti comunica instantei fie prin precizari in exemplar unic ,fie prin raspuns la intampinare si cererea reconventionala in atatea exemplare cate parti sunt
In situatia in care detineti probe temeinice si indubitabile ca partea adversa intelege sa se foloseasca dovezi false,aveti dreptul sa instiintati instanta
In conformitate cu art 183 Cod procedura civila
''Daca partea care defaima inscrisul ca fals arata autorul sau complicele falsului,instanta poate suspenda judecata pricinii,inaintand procurorului impreuna cu procesul-verbal ce se va incheia''

Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator
Puteti solicita instantei inscrierea in fals a documentelor prezentate de catre angajator, potrivit procedurii prevazuta de art 180 -185 C.proc.civ.
Dar pentru fals in declaratii? Cum pot proceda? Asta pentru ca angajatorul declara in fals ca eu eram responsabilul cu protectia mediului, eu pot proba ca nu e adevarat prin o decizie datata cu 2 zile mai tarziu decat ce prezentata de angajator in care eram numita ca responsabil protectia muncii, in provesul verbal de control pe care reclamanta nu l-a depus este trecut numele responsabilului real cu protectia mediului si semnatura acestuia. Mentionez ca decizia prezentata de angajator si datata anterior preluarii functiei de catre mine in fapt este semnata de mine, in sensul ca am primit un exemplar din aceasta si nu ca sunt de acord cu ea, iar la data comunicarii angajatorul a completat cu pixul negru o data fictiva (dar se vede clar ca e pix pe copie, ceea ce indica clar si faptul ca originalul nu era datat) iar copia dupa fisa postului prezentata si semnata de mine nu este datata (ea are rubrica: Data, dar in dreptul inscrisului nu este notata data. De asemenea pot solicita si proba cu martori. In momentul in care dovedesc ca declaratia angajatorului este falsa cum procedez ca el sa fie sanctionat pentru asta si de asemenea, pot cere despagubiri morale din aceasta cauza? Daca se poate, eu le solicit in precizarile la intampinare sau ar trebui sa introduc o noua actiune.

Va multumesc mult!
Orice document pe care il condiderati neconform cu realitatea , il puteti inscrie in fals ... insa pentru savarsirea unor infractiuni este nevoie sa formulati plangere penala impotriva angajatorului.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii si administrare de probe false intr-un litigiu de munca ClaudiaN ClaudiaN In intampinarea facuta la cererea de chemare in judecata angajatorul a formulat o cerere reconvenienta prin care ma obliga la plata unor daune datorita ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere daune salariat ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie oarecum ciudata. Mi-am actionat in instanta angajatorul pentru recuperare drepturi salariale. Acum ca sa ma intimideze ... (vezi toată discuția)
Nesemnare conventie confidentialitate i0n i0n va salut, am fost actionat in instanta pentru incalcarea unor conventii de confidentialitate, solicitandu-mi-se daune materiale. in dosar au fost ... (vezi toată discuția)