avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Eu si fostul iubit avem un copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Eu si fostul iubit avem un copil împreună, el sta ...

Buna ziua!Eu si fostul iubit avem un copil împreună,el sta la București eu in alt oraș.Are voie să plătească pensie alimentara o data la 3luni pe toate cele trei luni in care nu a plătit?el spune ca plătește semestrial sau cand vrea el trimestrial cică.Multumesc anticipat
Uzual ar fi lunar, data fiind natura alimentara, de intretinere a acestei obligatii. Insa daca la 3 luni plateste toata suma aferenta celor 3 luni e ok. caci legea ne sune ca pensia poate fi stabilita si la o suma globala. Important e sa se plateasca in cuantumul legal datorat.
Dacă aveți o hotărâre judecatoreasca prin care este stabilita obligatia tatălui la plata pensiei de întreținere atunci trebuie sa o achite lunar.
Dacă nu achita, puteți merge la executorul judecătoresc si i se pune poprire pe salariu, urmând ulterior sa va primiti pensia mereu la timp.
Dacă nu exista o hotărâre atunci tatal are doar o obligație morala, nu una legala pe care sa o puteți executa silit.
Daca aveti hotărâre judecătorească îl puteți executa silit.Aceasta este varianta optimă în cazul dat.

Plateste ca sa nu ii fie atrasa răspunderea penală.
Probabil ca are un avocat care îl învață.
Sunt tați care merg la consultanta juridică la avocat ca sa stie cum sa procedeze ca sa fie acoperiti legal pe parte penală.

București 2023
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita koreh silvia koreh silvia Buna ziua! Fostul concubin are de platit o suma de 178 lei pensie alimentara,care o plateste doar cand vrea(la el e rea vointa,deoarece lucreaza),daca el nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ayda9988 ayda9988 buna ziua, am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila (legalizata), prin care s-a stabilit divortul, custodie comuna asupra minorelor, ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine pensia alimentara? anonim89 anonim89 Buna ziua, Incep prin a va spune ca am varsta de 21 de ani. sunt student anul 3 la una dintre universitatile din bucuresti la zi. tatal ... (vezi toată discuția)