avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, In spatele blocului avem un magazin Penny ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, In spatele blocului avem un magazin Penny Market, ...

Buna ziua,
In spatele blocului avem un magazin Penny Market, de dimineața de la ora 06.30 și până seara in jur de 21.00 primesc marfa și fac extraordinar de multă gălăgie, tipa, trântesc cărucioare, dar când primesc marfa este infernal,nu putem tine geamurile deschise.As dori sa le fac o plângere,dar nu știu unde să mă adresez.Va rog frumos sa mă îndrumați ce sa fac și unde sa merg.Multumesc frumos! Weekend plăcut!
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 21:24, 8 Iulie 2023
Vedeti Legea nr. 61/ 1991 republicata privind linistea si ordinea publica, art.2 pct. 25-27.
Gasiti legea aici: [ link extern ]
Sesizarea scrisa, cu nr. de inregistrare/ data se depune la DJSP (pentru zgomot si vibratii), politie si primarie. Puteti deschide actiune in instanta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In realitate, depuneti degeaba.
Nu cred ca toată ziua primesc marfa, exagerați, dar este dreptul dvs. sa faceți plângere la poliție în baza legii 61/1991, la celelalte instituții nu aveți de ce, legea respectivă nu le menționează, ca avand vreo atributie, iar nivelul de zgomot nu se măsoară, conform aceleiași legi. Se apreciază de către agentul constatator.

Care agent va decide și daca e sau nu contravenție. Iar în instanță nu aveți de ce să ajungeți în momentul ăsta, doar dacă poliția va da nenumărate amenzi și lucrurile nu se schimbă.

Prin urmare luați prima dată și citiți în amănunt legea respectivă.

ralukutza a scris:

Buna ziua,
In spatele blocului avem un magazin Penny Market, de dimineața de la ora 06.30 și până seara in jur de 21.00 primesc marfa și fac extraordinar de multă gălăgie [...]

Din ce am observat, in tarile civilizate, nu sunt supermarketuri lângă blocuri de locuinte. La noi se poate.
Cat au primit autorizatie pt aceasta activitate, nu ii va amenda nimeni, va fi cu ...nu se confirma reclamatia.
Filmarile dvs nu sunt de folos ca nu se masoara sunetul si de venit nu va veni niciun politist inainte de a veni marfa sa cinstate, iar cand vine marfa, nu sunt acolo.
Unde am stat, este un magazin mega , locul de descarcare e intr-un careu de blocuri, se facea si ecou...incepeau de la 6 dimineața..cand venea painea, cand veneau legumele...era un du-te-vino dimineata si pe seara. Cel mai.mult zgomot se facea cand incarcau rastelele in camioane.. ce puteti obtine e sa se respecte macar orele de liniste. Primaria le poate pune in vedere sa descarce dupa 7 si inainte de 22 si sa faca pauza intre 13 si 14
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iulie 2023
gi-jane2, moderator
In cazul unei actiuni in instanta, se poate cere instantei, sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii si/ sau specializarea mediu, iar expertul sa masoare nivelul de zgomot si vibratii care se inregistreaza la diverse ore ale zilei/ noptii.
Pe internet exista firme specializate care masoara nivelul de zgomot si de vibratii si emit buletine de determinare noxe fizice, contracost.

Alte discuții în legătură

Zgomot infernal - spatiu comercial prin destinatie ib.h ib.h Buna ziua. In urma cu 4 ani am achizitionat un apartament la etajul 1 al unui bloc, la parterul caruia se afla un spatiu comercial prin destinatie. In acel ... (vezi toată discuția)
Norme zgomot șantier noaptea gogonea.cristian gogonea.cristian Buna ziua! Langa blocul meu se construiesc inca 2 blocuri. Cei de pe santier muncesc 24/24, dar cel mai deranjant este in timpul noptii 00-05 am. Am masurat ... (vezi toată discuția)
Zgomot spatiu comercial parter bloc Darius88 Darius88 Zgomot spatiu comercial parter bloc Anagajatii magazinului PROFI de la parterul blocului prin manipularea transpaletului cu marfa incepand cu prele 06:05 AM ... (vezi toată discuția)