Buna ziua!
Anul trecut am încheiat partaj amiabil cu plata unei sulte constituită din mai multe elemente pe care notarul nu a dorit sa le scrie detaliat. Adică pt imobil am calculat (avans, rate pt 2 ani,bunuri) și un credit de nevoi personale.
Notarul nu împarte bunuri și a scris doar "imobil și împrumut de nevoi personale".
Bineînțeles că cealaltă parte a profitat de acest lucru și a intentat proces pentru despăgubire bunuri, care deja au fost incluse în suma inițială.
Intrebarea este, cum poate fi corectată aceasta situație?
Mulțumesc!
E greu de spus fără a intelege ce ați dorit dvs,cum s a foulat actul de partaj voluntar etc.Aveati posibilitatea sa insistați ca notarul sa scrie ce doriți dvs,sa căutați alt notar etc.Acum dacă exista un proces nu va rămâne decât sa va faceți apărările în procesul respectiv angajând av ca să nu vă treziți ca plătiți de doua ori.
Păi, până la urmă, partajul înseamnă fix împărțire de bunuri. Oricum, trebuia ca în contract să se enumere toate bunurile care se împart, imobile și mobile, plus creanțele și debitele comune, să se precizeze cum se împart toate acestea și ce sulte se plătesc pentru eventualele diferențe între ce primește o parte și ce primește cealaltă. Probabil că notarul nu a înțeles foarte clar ce i se cere. Problema e că un contract scris și autentic pe deasupra bate orice înțelegere verbală prealabilă. Prin urmare, procesul care vi s-a intentat nu va fi cel mai simplu de câștigat și duceți-vă de acum, cu toate detaliile cazului, la un avocat. Cine știe, poate va fi nevoie.să atacați însuși contractul de partaj printr-o cerere reconvențională pentru a se constata nulitatea acestuia ca fiind încheiat sub efectul unui viciu de consimțământ (dolul). Sau există în contract totuși clauze care pot fi interpretate în favoarea dumneavoastră.
Notarul autentifica o înțelegere a părților nu stabilește ce cuprinde acea convenție , care fiind un acord de voință între părți nu poate cuprinde altceva decit exact ceea ce părțile au stabilit de comun acord.Dupa redactarea actului li se da părților să-l citească fiecare apoi daca sânt de acord cu conținutul convenției , îl semnează și apoi notarul îl autentifica prin semnătura și sigilul notarial.
Căsătorie la notar
D.D.B
Bună ziua! Eu am două întrebări:
1. Dacă trăim în concubinaj și avem în copil se poate trece copilul atât pe numele meu cât și pe numele lui?
2. ... (vezi toată discuția)