avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cu clauza viageraDaca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cu clauza viageraDaca ...

Buna ziua, ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns va rog? Daca exista 2 mostenitori, iar parinti vor sa lase o casa doar unui copil, se poate face contract de vanzare cumparare cu achitarea unei sume de bani ,iar ca diferenta sa faca contract cu clauza viagera. Stiti cumva care ar fi suma minima pentru un astfel de contract, astfel incat sa nu poata fi atacat in instanta ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:54, 26 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La contractul de vânzare trebuie achitata toată suma. Nu e nicio "diferenta", fiindcă vi se înstrăinează tot bunul. Vânzătorii doar își păstrează un drept de folosinta.
Prețul trebuie sa fie unul real, sincer și serios. Gândiți-vă dacă mâine ar fi sa vindeți casa, cu cât ați da-o si ala e prețul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iulie 2023
raluk0207, utilizator
Multumesc pentru raspuns
Puteti sa incheiati un contract de intretinere, practic, in schimbul casei, prestati intretinere pt parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de vinzare cu clauza? roxana10 roxana10 Buna ziua ma numesc Roxana locuiesc cu parintii intr-un apartament cu 2 camere sunt necasatorita Parintii doresc sa imi fac act de vinzare cumparare pe ... (vezi toată discuția)
Notarii se contrazic Adrian Daminescu Adrian Daminescu Parintii mei vor sa-mi instraineze o garsoniera dat fiind faptul ca tata mai are un copil din alta casatorie si nu vrea ca acesta sa vina la succesiune. Am ... (vezi toată discuția)
Contr de vc cu cl de intr este legal gordu carolina gordu carolina buna ziuaPARINTII MEI doresc sa imi lase mie casa un ap artament si sa imi faca un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. Specific ca mai am ... (vezi toată discuția)