avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie întreținere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie întreținere major

Bună ziua. Luna trecută a fost judecată cauza continuării plății pensiei de întreținere pentru copil major (20 ani) cu obligativitatea plății până la 26 ani. Copilul urmează cursurile serale, iar anul trecut a realizat venituri sezoniere. Chiar dacă am cerut instanței depunerea certificatului fiscal pentru a dovedi că nu a realizat venituri (cum a declarat), instanța q decis că nu este obligatorie și a dat decizia fără acest certificat. Care este perioada minimă și care este venitul minim pentru ca să fie considerat/ă că se poate întreține? Liceul seral, prin denumirea lui, permite continuarea studiilor în timpul prestării unei meserii, deci necesitatea invocată de lege nu mai are temei. M-am interesat, am căutat, am vb cu avocați, nimeni nu mi-a dat un răspuns detaliat. Mai am 10 zile să pot face apel. Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2023
laur77ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:24, 19 Iulie 2023
Acordarea pensiei dupa implinirea varstei de 18 ani depinde de starea de nevoie care nu mai este una prezumata (ca in cazul minorului) ci trebuie demonstrata.

Certificat fiscal puteti depune dvs (nu asteptati sa faca instanta adresa).

De asemenea tb sa demonstrati ca - chiar si in conditiile obtinerii unor sume sezoniere - copilul nu se poate intretine din acestea. Ceea ce insemna sa demonstrati la cat anume aproximativ se ridica nevoile lui lunare, ca isi continua studiile si ca e nevoie in continuare de pensie. Procentul/suma il/o va stabili instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui se plătește pensie de întreținere după 18 ani Andrei Malu Andrei Malu In puțin timp fata mea va deveni majoră. În prezent, pensia de întreținere este plătită de către mine într-un cont al mamei ei. Cum ar trebui să ... (vezi toată discuția)
Sunt divorțat din anul 2012. În urma căsătoriei rezulta un ... g170471uav g170471uav Sunt divorțat din anul 2012.in urma căsătoriei rezulta un copil pt care am plătit pensie de intretinere pana când acesta a terminat liceul la vârsta de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere-dupa implinirea varstei de 18 ani Catalina_1 Catalina_1 Va rog, sa-mi spuneti daca dupa implinirea varstei de 18 ani, copilul care este momentan elev va mai primi pensie de intretinere? Mentionez ca Instanta in ... (vezi toată discuția)