Bună ziua. Luna trecută a fost judecată cauza continuării plății pensiei de întreținere pentru copil major (20 ani) cu obligativitatea plății până la 26 ani. Copilul urmează cursurile serale, iar anul trecut a realizat venituri sezoniere. Chiar dacă am cerut instanței depunerea certificatului fiscal pentru a dovedi că nu a realizat venituri (cum a declarat), instanța q decis că nu este obligatorie și a dat decizia fără acest certificat. Care este perioada minimă și care este venitul minim pentru ca să fie considerat/ă că se poate întreține? Liceul seral, prin denumirea lui, permite continuarea studiilor în timpul prestării unei meserii, deci necesitatea invocată de lege nu mai are temei. M-am interesat, am căutat, am vb cu avocați, nimeni nu mi-a dat un răspuns detaliat. Mai am 10 zile să pot face apel. Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Acordarea pensiei dupa implinirea varstei de 18 ani depinde de starea de nevoie care nu mai este una prezumata (ca in cazul minorului) ci trebuie demonstrata.
Certificat fiscal puteti depune dvs (nu asteptati sa faca instanta adresa).
De asemenea tb sa demonstrati ca - chiar si in conditiile obtinerii unor sume sezoniere - copilul nu se poate intretine din acestea. Ceea ce insemna sa demonstrati la cat anume aproximativ se ridica nevoile lui lunare, ca isi continua studiile si ca e nevoie in continuare de pensie. Procentul/suma il/o va stabili instanta.