avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Vin in atentia dumneavoastra cu rugamintea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Vin in atentia dumneavoastra cu rugamintea de a ma ...

Buna ziua,

Vin in atentia dumneavoastra cu rugamintea de a ma ajuta in problema mai jos semnalata.
Pe data de 10.07.2023 am luat la cunostinta de existenta unei executari silite pe numele meu.
Pe data de 10.07.2023 am achitat-o integral prin transfer bancar in contul comunicat de B. E. J. in adresa de infiintare a popririi.
Astazi,17.07.2023 inca nu s-a dispus ridicarea popririi. Prin urmare, in continuare am indisponibilizat contul bancar, iar in data de 02.08.2023 angajatorul va opera catre B. E. J. un OP cu echivalentul a 1/3 din veniturile mele salariale. Toate acestea sunt o consecinta a neeliberarii unei adrese de desfiintare a popririi.
Reprezentantii B. E. J. mi-au comunicat ca nu vor dispune emiterea unui astfel de act si si-au motivat aceasta decizie prin faptul ca nu le-au parvenit pana la aceasta data fisa de cont actualizata, care sa ateste lichidarea datoriei catre creditor.
In urma unei discutii telefonice cu un consiler al bancii am primit ca feedback un termen maxim de pana la 30 zile calendaristice.
Cum as putea evita ca acest raspuns tardiv din partea creditorului sa nu conduca la impunerea unor sume in plus, sume care nu fac obiectul dosarului executional.
Considerati ca imi pot dispune ridicarea popririi pe salariu si cont, daca le propun asumarea printr-un angajament scris plata eventualelor sume/creante ce succed valoarea initiala pentru care s-a infiintat poprirea?
Prin urmare, exista vreo abordare legala care sa imi permita sa solicit o astfel de intelegere, pana la obtinerea de la banca a confirmarii lichidarii debitului?
Fara nici o ezitare, daca din punctajul efectuat asupra fisei de cont rezulta o ramasita de achitat care nu a fost luata in considerare la momentul intocmirii dosarul de executare as achita-o.
V-as ramane profund recunoscatoare daca mi-ati putea oferi un raspuns.

Va multumesc anticipat.
Cu deosebit respect!


Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:24, 17 Iulie 2023
Trimiteți OP-ul către executor. Dacă vi se opresc mai mulți banii decât ceea ce datorați, aceștia vi se vor restitui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am achitat integral prin transfer bancar contravaloarea ... GHE. A. GHE. A. Buna ziua, Am achitat integral prin transfer bancar contravaloarea popririi, iar B. E. J. a confirmat incasarea. Cu toate acestea dosarul executional nu este ... (vezi toată discuția)
Ajutooor!!!!creanta fiscala /poprire contribuabilamarat contribuabilamarat Buna ziua,am o adresa de infiintare a popririi pe contul bancar de credit,de la Fisc,pt suma de 1200 ron.Am achitat fuguta 800 lei in contul bancii,eu stiind ... (vezi toată discuția)
Poprire sandrinamelinda sandrinamelinda Societatea a infiintat poprire asupra veniturilor unui salariat \" pana la concurenta sumei de x lei, valoare ce se modifica cu fiecare zi de intarziere pana ... (vezi toată discuția)