avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sund obligat sa aduc dovezi contra mea?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sund obligat sa aduc dovezi contra mea?

Ma judec cu o Primarie, de fapt cu UAT, Comisia Locala de Fond Funciar si Primarul. Toti sun reclamanti, iar eu parat. In documentul de chemare in judecata au propus o lista de inscrisuri ca probe in demonstrarea cererii lor. Una din probe nu a fost depusa, desi este o adeverinta eliberata de catre Primarie, motivand ca un incendiu ar fi distrus-o. Au cerut instantei sa o depun eu, pentru ca am folosit-o la intocmirea unor acte. Judecatorul m-a intrebat daca o am si am raspuns ca nu-mi aduc aminte. La a doua infatisare, m-a intrebat daca am gasit-o. Am raspuns ca nu am gasit-o printre documentele cu care am umblat. Daca o gasesc, sunt obligat sa o aduc in instanta? Adica sunt obligat sa pun la dispozitia instantei inscrisuri prin care reclamantii sa dovedeasca acuzatiile formulate la adresa mea? Exista vreo prevedere in Codul de Procedura Civila?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2023
interval, utilizator
Cel mai recent răspuns: interval , utilizator 12:45, 23 Iulie 2023

Dapix a scris:

E proces civil, dacă adeverința n-o mai găsiți......, nu se întâmplă nimic că n-o depuneți la dosar.
Judecătorul este obligat să vă întrebe dacă reclamanții au cerut acest lucru.

Nu sunteți obligat să depuneți probe contra dumneavoastră.

Reclamantii n-au cerut sa depun eu acest document, au indicat ca sursa Comisia Judeteana
Si e normal sa indice acest lucru deoarece adeverinta mi-a fost eliberata ca sa o depun acolo
Acolo sigur am depus-o, acolo trebuie sa fie. Ca am depus o copie si am pastrat originalul,
ca am depus originalul pastrand o copie sau nici macar atat, asta nu mai stiu. Cert este ca eu,
fara a o cauta in mod deosebit, n-am gasit-o printre hartiile cu care am umblat. Nu intelegeam
si nu inteleg, de ce judecatorul insista sa o aduc eu, in loc sa se adreseze institutiei indicate de
partea reclamanta

Imi vine in gand o alta intrebare
De regula adeverintele certifica o stare de fapt raportata la evidentele celui care o elibereaza
Sa zicem ca cer o adeverinta de la locul de munca fiind necesara la medicul de familie
Sunt obligat sa pastrez adeverinta sau macar o copie? O duc la medic si treaba este incheiata.
Asa si in cazul in discutie. Am cerut o adeverinta de la Primarie ce mi se cerea la Comisia Judeteana
Primaria a eliberat-o si continutul ei era in conformitate cu evidentele Primariei. Am dus-o
la Comisia Judeteana si gata, nu am fost decat un postas. Ce scria in ea este responsabilitatea
Primariei nu a mea. Deci, nu cred ca am obligtia sa o pastrez. Dar poate ca ma insel
Ultima modificare: Duminică, 23 Iulie 2023
interval, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primarul refuza sa dea relatii la cererea instantei, raspunzând ca nu exista documentul la primarie ionfliundra ionfliundra Am solicitat procesele verbale de punere in posesie pentru doua suprafete de teren care se suprapun si primarul a raspuns ca nu exista la primarie!Ce pot face ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri importante la dosar cum procedez leusan leusan In intimpinare pot sa fac mentiune de inscrisurile depuse ca proba si sa solicit ca acestea sa nu insoteasca cererea de intimpinare , reclamanta putind sa ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica a semnaturii unui document in copie Irinel Antoniu Irinel Antoniu Reclamantul depune un contract in copie, cu mari obligatii financiare pentru parat. Reclamantul sustine copia contractului cu un martor care declara ca l-a ... (vezi toată discuția)