avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL in Romania cu activitatea in Spania?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL in Romania cu activitatea in Spania?

Buna ziua! Am o firma in Spania (Suntem un cuplu necăsătorit, ambii suntem PFA care lucrează împreuna sub numele de “alte entități”). Ne dedicam transportului de animăluțe din Spania in UK si Irlanda. In Spania platim din ce in ce mult si practic ajungem sa nu vedem bani in conturi. Exista posibilitatea de a deschide un SRL(sau alt tip) in România si sa continuam sa avem biroul fizic si sa locuim in Spania?
Ultima modificare: Duminică, 23 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ana Av. Ranete , Avocat 15:02, 24 Iulie 2023
Buna ziua,

Bineinteles, puteti infiinta un SRL sau PFA cu sediul social in Romania. Activitatea respectivei entitati se poate desfasura oridunde in lume (vedeti speicalistii IT care lucreaza din insule exotice).
Problema se pune legat de taxe si impozite. :Legea romana spune ca se vor aplica taxele si impozitele din Romania acelei entitati care are domicilul fiscal in Romania.
Cum se stabileste domiciliul fiscal este o alta discutie, destul de ampla (de regula, domiciliul fiscal coincide cu sediu social dar poate fi o alta locatie "unde se exercită gestiunea administrativă și conducerea efectivă a afacerilor", adica in Spania, caz in care se vor aplica taxele si impozitele pe legea spaniola)
Daca va hotarati si aveti nevoie de ajutor, ma puteti contacta cu drag.
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
Ana Av. Ranete, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in spania mibut mibut Buna ziua, Am primit o oferta de job in Spania si am cateva nelamuriri pe care v-as ruga sa mi le clarificati daca se poate. 1. Ce acte imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Tva - serviciu non ue - pfa Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Vin către voi pentru ajutor deoarece am o nelămurire: 1.Am un pfa norma pe venit prestare servicii it către clienti din uk, întrebarea ar fi ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unui srl imobiliare costspi costspi Buna ziua ,asi avea nevoie de ajutorul dv..Eu cu sotia mea (eu Roman ea Italianca) avem de gand sa deschidem un srl imobiliar in romania (noi stam in italia) ... (vezi toată discuția)