avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Poti sa declari la ANAF venituri din comert daca nu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Poti sa declari la ANAF venituri din comert daca nu esti autorizat?

Poti sa declari la ANAF venituri din comert daca nu functionezi ca PFA, II sau SRL?

Din analiza mea pe textul de lege nu se intrevede asemenea posibilitate. Daca ai facut o tranzactie comerciala esti obligat sa te "autorizezi" in 30 de zile.

Aceasta solutie ceea mi se pare ridicol de nepractica in conditiile in care nu doresti sa devii comerciant "cu acte in regula" pentru niste sume mici pentru care nu se justifica sa-ti faci un PFA de exemplu.

In tarile civilizate, exista praguri de venit pina la care nu se plateste niciun impozit, de exemplu până 9980 Euro in Germania.
Cel mai recent răspuns: Ana Av. Ranete , Avocat 14:53, 24 Iulie 2023
Asa este, aveti dreptate, trebuie sa va autorizati in vreun fel.
Depinde de activitate, totusi: daca sunteti agricultor, se obtine un certificat de la primarie, pentru majoritatea activitatilor, se face o procedura la registrul Comertului, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa am pfa cu norma de venit pt. topografie? ncozocea ncozocea Am terminat Fac de Constructii la Timisora prin 2004 si as vrea sa imi fac un Pfa pentru Proiectare cod Caen 7112 dar nu pot intra la Norma de Venit cu acest ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social pfa in alt judet art1580 art1580 Va scriu cu rugamintea de a ma ajuta sa imi schimb sediul social al pfa. Mentionez ca am adresa de domiciliu in Galati. In ianuarie 2015 mi-am inceout ... (vezi toată discuția)
Infintare firma bogdys bogdys Salut , Sunt incepator , o sa merg la registrul comertului sa ma interesez luni , dar va cer o parere , vreau sa fac o firma ( pfa ii , srl , nu conteaza ) ... (vezi toată discuția)