avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Drept suspendat si conducerea masinii dupa sentinta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Drept suspendat si conducerea masinii dupa sentinta nedefinitiva

Buna!

Am fost judecata pt refuz probe biologice, judecatorul a decis amanarea aplicarii pedepsei, sentinta s-a dat joi iar eu duminica am condus. Fiind oprita in trafic, am explicat agentului ca am primit amanarea aplicarii pedepsei dar dansul a spus ca sentinta nefiind definitiva, va deschide un nou dosar penal pt conducere fara drept. Intre timp s-a judecat si apelul, sentinta ramanand neschimbata.

Eu ce optiuni am acum sa nu mai ajung la judecata, eu nestiind ca sentinta nu e definitiva si deci ca nu aveam dreptul sa conduc?

Va multumesc pt raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2023
Laviniia, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:08, 25 Iulie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Polițistul avea dreptate. erați cu dreptul de
circulație suspendat, conform art. 109 alin. 3 din Oug 195/2002.
Veți avea un nou dosar penal.
Necunoașterea legii nu e o scuza.
Ultima modificare: Duminică, 23 Iulie 2023
latka, utilizator
Cu cata satisfactie ati raspuns, domnule sau doamna latka.

Dar abuzurile incredibile ale sistemului fata de cetateni cine le mai scuza? Cand un dosar poate dura si pana la un an ca sa ajungi la o sentinta definitiva, de multe ori dreptatea impartindu-se din avion, cu toate pensiile si benefiicile domnilor magistrati?

Iar daca dupa prima sentinta nu am avut dreptul de a conduce, la ce s-a mai dat?

Inutil si gaunos tot sistemul asta.....

latka a scris:

Polițistul avea dreptate. erați cu dreptul de
circulație suspendat, conform art. 109 alin. 3 din Oug 195/2002.
Veți avea un nou dosar penal.
Necunoașterea legii nu e o scuza.

Inutil si gaunos tot sistemul asta.....

Vi se pare ( nu zic nici ca e perfect), cum vi se pare si ca se bucura careva ca ati fost prinsa in culpa din nou. Trebuie sa va asumati greselile atata tot. Daca nu refuzati nenorocitele alea de probe, nu ati fi stat pe bara atata timp.
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
gi-jane2, moderator
Eu imi asum daca isi asuma si ei: politistul care mi-a cerut probele m-a injurat si a ridicat mana sa ma loveasca inainte de asta. De aia am refuzat. Bineinteles, ei nu recunosc nimic, nici cand opreau camera si ma jigneau ca apoi sa o porneasca iar cand ma enervam si ii raspundeam.... Dumnezeu numai o sa ii pedepseasca pe acesti oameni dar pana atunci mie mi-au facut rau si doar eu platesc......
Nu-i absolut nici o satisfactie, aici nu am raspuns decit ce temeiuri legale sunt. Presupun ca nu ati avut nici avocat. Am incercat doar sa va ofer informatiile seci, asa cum reies din legi, nu sa comentez.
Principiul de drept „nemo censetur ignorare legem”, înseamnă că „nimeni nu se poate apăra invocând necunoașterea legii”. Aşadar, necunoaşterea sau cunoaşterea greşită a legii penale nu înlătură vinovăţia, deci nici caracterul penal al faptei.

Imi pare rau ca ati inteles gresit. Comportamentul abuziv se poate ataca in instantele de contencios administrativ, daca aveti probe sau martori. Astfel se pot pedepsi functionarii publici.

Laviniia a scris:

Cu cata satisfactie ati raspuns, domnule sau doamna latka.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan, 0,7 la etilotest , refuz analize CristianGC CristianGC Buna ziua, In seara de 22 Martie , am fost oprit , mi s-a pus etilotestul si a iesit 0,7 . Am fost cooperant ( au si scris in declaratie politistii ) , m-au ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe ncp subaiulian subaiulian Acum cateva 2 luni mi-a fost intocmit dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice. In ceea ce vreau sa intreb ma intereseaza strict permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan. oare poate ține cont judecătorul de faptul că profesia mea este aceea de șofer? Toniboni08 Toniboni08 Buna! Ieri seara am fost oprit in trafic,și la controlul cu etilotestul mi a ieșit 0,80 in aerul expirat.Am fost condus la recoltare,și din câte am ... (vezi toată discuția)