avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum ma puteti ajuta cu o informatie Unde ma pot adresa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum ma puteti ajuta cu o informatie Unde ma pot adresa sau carei ...

Cum ma puteti ajuta cu o informatie
Unde ma pot adresa sau carei instituții,pentru identificarea unei persoane născute în anul 1888
Precizez ca singurele informații care le am sunt:
locul nașterii
numele
data nașterii ,copie dupa cerificat nastere
Informațiile imi sunt utile pentru reconstituirea moștenirii
Multumesc
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 16:26, 24 Iulie 2023
Dacă aveți deja o copie de pe certificatul de naștere, deci persoana este identificată, ce alte date suplimentare doriți să aflați ?
Certificat de deces
Ultima adresa
Am nevoie de ele pentru reconstituirea moștenirii
La primăria unde s-a născut și a locuit până la înrolarea in primul război mondial ,nu apare cu absolut nimic,după război s-a stabilit în București dar nu cunosc adresa

georgiana.td a scris:

Dacă aveți deja o copie de pe certificatul de naștere, deci persoana este identificată, ce alte date suplimentare doriți să aflați ?

Va adresați la locul nașterii ( primăria care a emis certificatul de naștere) și solicitați să vă comunice, de pe marginea actului de naștere, data și locul decesului .
Daca pe actul de naștere nu exista mențiunea de deces (mai rar) , adresați-vă serviciului evidență persoane de la locul dvs. de domiciliu . Atasați copia certificatului de naștere a persoanei și solicitați informații privind decesul .
În actul de deces apare și ultimul loc de domiciliu .
Pe certificatul de naștere fiind din anul 1888,primăria unde s-au emis a răspuns că nu mai deține arhiva așa veche,m_am adresat arhivei Pitești care mi-a eliberat certificatul de naștere
In cererea către arhiva am specificat cu mențiunea pe certificatulde nastere a datei decesului,dar nu scrie nimic
Sa mă adresez serviciului persoane unde domiciliez eu?de ce?
Bunicul meu a decedat în București

georgiana.td a scris:

Va adresați la locul nașterii ( primăria care a emis certificatul de naștere) și solicitați să vă comunice, de pe marginea actului de naștere, data și locul decesului .
Daca pe actul de naștere nu exista mențiunea de deces (mai rar) , adresați-vă serviciului evidență persoane de la locul dvs. de domiciliu . Atasați copia certificatului de naștere a persoanei și solicitați informații privind decesul .
În actul de deces apare și ultimul loc de domiciliu .

Registrul Național de Evidenta a Persoanelor este o bază de date națională. Bucureștiul are 6 sectoare. Daca nu știți exact unde s a produs decesul, se fac verificări, și competența aparține locului de domiciliu al solicitantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de deces pentru deces in 1940 cris_drg cris_drg 2 fii au nevoie de certificatul de deces al mamei pentru formalitatile de mostenire dupa bunic/tatal mamei. Mama lor a decedat in 1940, in Bucuresti. Pana ... (vezi toată discuția)
Eliberare extras certificat bunic decedat razboi buna ziua, bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea ... MAYA2 MAYA2 Buna ziua, Bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea razboi mondial. In incercarea de a identifica locul decesului (acces la arhivele nationale ... (vezi toată discuția)
Certificat deces Liviu1975 Liviu1975 Bună seara.Vă rog să-mi spuneți și mie unde trebuie să mă adresez pentru a afla cum pot intra în posesia certificatului de deces al bunicului meu ... (vezi toată discuția)