avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daune apartament din cauza acoperisului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daune apartament din cauza acoperisului

Buna ziua,
Anul trecut am cumpărat un apartament într-un bloc nou. Dupa mutarea în apartament, de-a lungul timpului, am observat infiltrații în pereții exteriori ai apartamentului.
Aceași problema o au și alti vecini. Umiditate crescuta, glet sau tencuiala umflata din cauza umidității.
Recent s-a aflat că acoperișul blocului nu este izolat corespunzător și de aici, probabil și problemele din apartamente.
Dezvoltatorul încă deține apartamente nevândute in bloc, la ultimul etaj.
De asemenea, asociația de proprietari nu este prea implicată în rezolvarea problemei.

Întrebarea mea este: care ar fi pașii de urmat pentru a putea rezolva problema acoperișului ?
Cel mai recent răspuns: gyagya , utilizator 17:18, 17 Februarie 2024
Pentru a rezolva problema acoperișului și a infiltrațiilor din apartament, pașii de urmat includ:

Documentare: Înregistrați și documentați problemele de umiditate și infiltrații, inclusiv fotografii și măsurători ale umidității, dacă este posibil. Utilizarea unui dezumidificator poate ajuta temporar în reducerea umidității din apartament.

Comunicare cu dezvoltatorul: Contactați dezvoltatorul imobilului și informați-l despre problemele întâmpinate, solicitând repararea defectelor de construcție, inclusiv izolarea corespunzătoare a acoperișului.

Consultare legală: Dacă dezvoltatorul nu răspunde sau refuză să rezolve problema, este recomandat să consultați un avocat specializat în drept imobiliar pentru a evalua opțiunile legale de acțiune împotriva dezvoltatorului.

Mobilizare și colaborare: Încercați să mobilizați și alți proprietari afectați pentru a avea o abordare unitară în fața dezvoltatorului sau în instanță, dacă este necesar.

Contactarea autorităților locale: În funcție de legislația locală, puteți sesiza problemele la autoritățile competente (de exemplu, inspectoratul de construcții) pentru a efectua o inspecție și a determina necesitatea unor reparații.

Reparații temporare: În așteptarea unei soluții pe termen lung, utilizarea unui dezumidificator poate ajuta la menținerea unui nivel confortabil de umiditate în apartament. Găsiți ceva modele aici: [ link extern ] /

Acești pași ar trebui să vă ajute să abordați problema acoperișului neizolat corespunzător și a infiltrațiilor din apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari, spatiu primarie nefolosit la parter amyclau amyclau Buna seara. Stiu ca atunci cand la ultimul etaj al unui bloc se izoleaza din cauza ca ploua in casa etc. toti proprietarii din blocul respectiv contribuie la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ... Giulianisi Giulianisi Buna ziua, Exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ferestrelor de la subsol pe perioada anotimpului rece? Locuiesc la parter si in fiecare ... (vezi toată discuția)
Probleme infiltratii apa imobil nou stefanmhk stefanmhk Buna ziua, In anul 2011 am cumparat de la un dezvoltator (persoana fizica) un apartament cu 2 camere la parter intr-un bloc nou construit. La inceputul ... (vezi toată discuția)