avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Am o întrebare referitor la indemnizația ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Am o întrebare referitor la indemnizația de creștere ...

Bună ziua. Am o întrebare referitor la indemnizația de creștere a copilului. În perioada următoare ne dorim sa mai avem un copil. Dar în luna septembrie voi fii nevoita sa îmi iau 2-3 săptămâni de concediu fără plată. E posibil sa ma afecteze și sa nu primesc indemnizație, bineînțeles neștiind când voi putea rămâne însărcinată? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 24 Iulie 2023
Buna ziua,

In principiu... nu ar trebui sa va afecteze, trebuie doar sa aveti cel putin 12 luni lucrate in ultimii 2 ani, anterior naterii ( presupun ca sunteti salariata, nu?). Si aceste 12 luni nu trebuie sa fie consecuutive, trebuie sa fie minim 12 din ultimele 24 inante de nastere.
Depinde de data prezumata a nasterii si daca indepliniti conditiile mentionate in lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate luni trebuie sa ai lucrate sa poti primi indemnizație MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea Am lucrat 9 luni la o firmă, acum lucrez la alta firma de 6 luni.intre aceste 2 locuri de muncă am avut o lună întrerupere, Dacă am avut 1 luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie creștere copil bună seara, am lucrat la o firma ... Raysa94 Raysa94 Indemnizatie creștere copil Bună seara, Am lucrat la o firma 13 luni,mi-am dat demisia pe 28.07.2020,am avut pauza 2 luni și 15 zile ,la actualul loc de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil calin1992 calin1992 Buna seara! Sora mea poate beneficia de indemnizatie crestere copil timp de doi ani daca a muncit in perioada 01 septembie - 01 decembrie si pe data de 18 ... (vezi toată discuția)