avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune.

Buna ziua. Sântem trei frați și vrem să dezbatem succesiunea după ambi parinti. Tatăl a decedat de 6 ani iar mama cu 7 luni în urma. Dacă deschidem succesiunea acum mai plătim acea taxa de 1 % sau numai onorariile notariale. Moștenirea care vrem sa o împărțim este de 150 mp teren + imobil de 2 camere și se afla într-o curte comună având cale de acces la imobilul părinților ce se află în spatele acestui teren. După succesiune vrem să vindem terenul + imobilul celuilalt proprietar din curte fiind primul îndreptățit după lege sa cumpere cred. Vă rog as dori răspuns concret pentru tot. Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
geoavocatnet73, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:59, 24 Iulie 2023
Buna ziua, trebuie sa dezbateti 2 succesiuni, pentru cea mai veche veti plati impozitul de 1%, cu toate acestea cel mai bine va poate lamuri un notar dupa ce ii prezentati actele.
Veți plăti impozitul de 1% pe masa succesorala rămasă după primul defunct.
Care e nelamurirea dvs legata de vânzare?
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
raluk0207, utilizator
Mulțumesc. După dezbatere succesiune și obtinere CM noi trei putem sa vindem. celuilalt proprietar din curtea comuna sau nu.
Puteți vinde oricui doriți dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare cu chitanta de mana, vanzator decedat marylenacr marylenacr Buna ziua, Am urmatoarea problema: parintii mei, au achizitionat in anul 1993, un teren de 300 mp, in continuarea curtii bunicilor mei. \\"Tranzactia\\" s-a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire unui parinte decedat florynela florynela Buna ziua, am mare nevoie de un sfat. Suntem 2 frati care locuim intr-o casa proprietate a parintilor nostri, iar parintii nostri locuiau intr-o alta casa ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)