Buna ziua,
De curand m-am casatorit cu un cetatean strain si am constatat ca pe certificatul de casatorie CNP-ul lui lipseste. Acestuia i-a fost atribuit CNP pe permisul de sedere. Este normal ca CNP-ul lui sa nu fie scris? Cei ce lucreaza la starea civila spun ca ii pot pune CNP pe certificat doar daca isi ia cetatenia, desi are deja CNP atribuit prin permisul de sedere.
Mentionez ca eu sunt cetatean roman.
Multumesc!
Dar, spre exemplu, cand calatorim impreuna si trebuie sa dovedesc la vama ca este sotia mea, ca sa ma poata insoti unde ea normal ar fi avut nevoie de viza, dar eu nu, cum poate fi identificata ca sotie daca pe certificatul de casatorie are doar numele ei, data nasterii si numele parintilor, dar niciun CNP? Mai pot exista alte persoane cu acelasi nume, dar nu acelasi CNP. Practic nu poate fi identificata fara dubiu ca sotie, dupa certificatul de casatorie.
Certificatul de căsătorie este dovada căsătoriei. Identificarea se face in baza actelor de identitate. Cnp-ul acela are un caracter provizoriu. Daca va obține cetățenia română va primi un CNP românesc.