Buna. Sotul meu a plecat de acasa acuzandu-ma de adulter. Sustine ca are video cu mine in casa cu persoana respectiva, copiii dormind la etaj. Ma ameninta ca merge cu el la tribunal si imi ia copiii. Eu daca am facut ceva cu cineva este cu sotul meu. Mentionez ca noi locuim in afara tarii si el a plecat in Ro fara sa imi dea nici o explicatie sau sa imi arate mie personal ce dovezi are. A plecat cand eu eram la serviciu si copiii la scoala. Ce parere aveti??
Cum ar trebui sa procedez eu aflandu-ma la mare distanta in caz ce el ma va chema prin tribunal?
Va multumesc anticipat.
Atat dvs cât și soțul puteti formula cerere de divorț pe rolul instantei de judecata. Va sfătuiesc sa faceți acest lucru în România, angajându-va un avocat care sa va reprezinte( ca să nu fiți nevoita sa veniți în tara) pentru ca în legislatia noastră infidelitate unuia dintre soți nu are nicio relevanta în privința stabilirii domiciliului copiilor la soțul infidel.
Contactați un avocat și discutați în detaliu situația, în condiții de confidențialitate.
Divorțul se poate face în România, însă autoritatea părinteascî asupra copiilor se va judeca de către instanța străină, de la locul reledinței copiilor.
Cu alte cuvinte greu de crezut ca ,, încă "soțul dvs va.putea susține financiar un proces în tara în care domiciliați.In România costa câteva sute de euro în alte tari din UE de cel putin 10 ori mai mult.
Legile aplicabile pot sa conteze mult.
Adulterul nu prea mai impresionează instantele române.
Depinde de tara și de multe alte lucruri.
Fiecare stat are legile lui.
De aceea, trebuie sa cautati avocat acolo unde va veți judeca sau sa alegeți România.
În astfel de cazuri este necesara o consultatie juridica pentru a se analiza înainte de toate unde sa va judecati, cum v-ar ajuta și alte aspecte....ce ar merge, ce nu ar merge...cum, de ce da sau nu...
Pare simplu dar durează cam o oră...