avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! As vrea sa stiu daca in procesul civil in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! As vrea sa stiu daca in procesul civil in care reclamanta ...

Buna ziua! As vrea sa stiu daca in procesul civil in care,reclamanta a pierdut pe fond si face apel, eu trebuie sa fac intampinare in termenul legal de 15 zile si pentru apel trebuie sa-mi iau avocat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laurențiu-Paul POP , Avocat 16:35, 25 Iulie 2023
Bună ziua!

Conform legii este obligatoriu să depuneți întâmpinarea în termenul legal precizat.

Sancțiunea este că nu veți mai avea dreptul (veți fi decăzută) să invocați excepții (apărări) în afara celor de ordine publică. De asemenea, nu veți mai putea propune probe.

Este indicat să depuneți întâmpinare în care să vă precizați punctul Dvs. de vedere referitor la apelul formulat de adversar.

Nu este obligatoriu să angajați un avocat, însă în același timp poate fi indicat să programați o consultație în care un avocat să se uite peste actele dosarului și astfel veți afla dacă ar fi indicat sau nu să aveți un avocat dar și prețul acestuia în cazul în care doriți să-l angajați.

Zi bună,
Laurențiu-Paul POP

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare la declaratia de apel fara motive marian19 marian19 Apel ncpc (2019) Paratul a pierdut la fond la judecatorie. Am primit de la tribunal adresa sa depun intampinare, la care este atasata doar declaratia de apel ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie de intretinere ContSters241420 ContSters241420 Buna seara! Cum se calculeaza pensia de intretinere ??!! Din luna ianuarie 2014 sunt angajat cu contract de munca (pe perioada nedeterminata) si lucrez 1 ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de timbru hot_oliviu hot_oliviu Sint intr-un proces cu o firma. Am cistigat la fond si acum ambele parti au facut recurs. Firma a incercat sa tergiverseze (a folosit o adresa incompleta ... (vezi toată discuția)